Megdönti saját rekordját az óriásmedencéket építő cég...
Címlap / Őrület / Megdönti saját rekordját az óriásmedencéket építő cég

Megdönti saját rekordját az óriásmedencéket építő cég

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Ráadásul nem is akárhol: a sivatag kellős közepén készül a világ legnagyobb medencéje, több más luxusingatlannal körülvéve. A chilei vállalt már így is bekerült a rekorderek közé, amikor tavaly átadták vitorlázásra is alkalmas medencéjüket. Most újabb szenzációra készülnek. 

A Cristal Lagoons nevű cég tartja a rekordot a világ legnagyobb medencéjével, amelyet tavaly adtak át Chilében. Még alig telt egy év, máris rekordújításra készülnek, ráadásul a sivatag kellős közepén! A chilei óriásmedence annyira sikeres lett, hogy még el sem készült, mikor már jött a következő, még grandiózusabb megrendelés. Ezúttal a Vörös-tenger mellett fekvő csodálatos luxusüdülőhely, a Sharm El Sheikh közelében lévő City of Stars wellness paradicsomban készítenek egy minden eddiginél nagyobb, majd’ 9 hektáros medencét. A mesterséges tenger minden szépséggel és kényelemmel ellátja vendégeit, anélkül, hogy a valódi nyílt víz veszélyeit magában hordaná. Az új óriásmedence már idén nyárra elkészül, és nem egyedül fog állni a sivatagban. Körülötte luxusingatlanok, bevásárlóközpont, több szálloda, és számtalan kisebb medence és mesterséges lagúna várja majd a gazdag pihenni vágyókat. Ezen kívül a kis városkává kiépített üdülőhelynek saját múzeuma is lesz, valamint 30.000 megvásárolható luxuslakás is épül majd itt. A teljes beruházás előreláthatóan 5,5 milliárd dollárt emészt fel. ( és még mondja valaki, hogy válság van…)

Korábban: Vitorlázni lehet a mednecében>>

A legkülönlegesebb az az eljárás, amellyel a lagúnák és medencék vízellátását oldják meg. Tíz évnyi kísérlet és tervezés előzte meg a megvalósítást, amelyet elsőként a tavaly Chilében megépült óriásmedencénél próbáltak ki. Az eredmény tökéletes, így a cég vezetője szerint most már bárhol a világon képesek megalkotni egy mesterséges tengerpartot. A lényeg, hogy egy különleges szűrőberendezés segítségével a hatalmas medencéket csak egyszer kell megtölteni vízzel, attól kezdve ezt a vízmennyiséget folyamatosan tisztítva és keringetve lehet fenntartani a mesterséges óceán vízellátását. Az újonnan épülő óriásmedencét a Vörös-tengerből töltik fel, hiszen az mindössze 3 kilométerre fekszik majd a hatalmas „műtengertől”. A medencében kialakított mesterséges tenger állandó hőmérsékletű, kristálytiszta vízzel látja el a vendégeket, ahol csak a gondtalan pihenéssel és szórakozással kell törődni. Nem lesznek éles kavicsok, éhes cápák, és szennyeződés sem. Az egész beruházás elkészültekor a City of Stars maga lesz a földi paradicsom. A cégnél persze nincs megállás, már most szerződésük van további három mesterséges tenger kialakítására, mindháromra Egyiptomban. A tervek grandiózusak, és bizonyára születik majd még egy-két rekord.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1679 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x