Két év múlva bicaj előfizetésre cserélhetjük a BKV bérletet...
Címlap / Őrület / Két év múlva bicaj előfizetésre cserélhetjük a BKV bérletet

Két év múlva bicaj előfizetésre cserélhetjük a BKV bérletet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Budapest a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető a bringások Mekkájának. A nagy csindadratta közepette átadott néhány kilométernyi kerékpárút és a főváros közlekedését egy napra ugyan sikerrel megbénító, de érdemi változásokat nemigen hozó Critical Mass-on kívül az utóbbi években bizony nem sok előrelépés történt e téren. Most úgy tűnik, 2011-től megmozdulhat valami. 

Budapesten is megvalósulhat a Párizsban és Bécsben már bevált és népszerű kerékpárkölcsönző-rendszer, amelynek lényege, hogy egymástól párszáz méterre felállított  úgynevezett dokkolóállomásokon pattanhatunk fel a bicajra, majd a következőn leadhatjuk.


A beruházást uniós forrásokból fedezik, és az első szakaszban a belvárosban működne a rendszer. A kölcsönzés előfizetéses rendszerben működne. Ezen felül a fél óránál tovább tartó bérlésért útdíjat is kellene fizetni, így az idősebb, vagy lassabb kerekezők bizony nem járnak jól. 


Az elképzelések szerint induláskor 800-1200 bicikli áll majd a pesti cangások rendelkezésére. Hogy lesz-e elég bicikliút is, amin bicajozhatnak, már kérdésesebb.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 883 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x