A kelet táncának bűvöletében
Címlap / Őrület / A kelet táncának bűvöletében

A kelet táncának bűvöletében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Az orientális táncok varázslatos világában tehet kalandos kirándulást, aki ellátogat szombaton este a Vasas Művészegyüttes Székházába (Budapest 1085 Kőfaragó u. 12.). 

Este hét órai kezdettel ugyanis a Cellidance hastánciskola estjén megelevenedik a mesés kelet a színpadon, válogatott zenék, gyönyörű kosztümök és az orientális táncok széles spektruma tárul majd a közönség elé. A gazdag műsorkínálatban profi és amatőr táncosok előadásában csoportos koreográfiákat és szólótáncokat egyaránt találunk, változatos műfajokat vonultatnak fel a klasszikus egyiptomi raks sharkitól a különböző folklór táncokon (Saidi botos tánc, baladi, hagalla), a fúziós stílusokon át egészen a modern arab popzenére készült koreográfiákig, továbbá láthatunk még fátylas táncokat vérpezsdítő dobszólóval, de a hula tánc is helyet kapott a műsorban.

Az esten természetesen a főszervező is színpadra lép, hiszen profi táncos; Hahn Celesztina hét éve foglalkozik orientális tánccal, vallja, aki egyszer belekóstol e világba, nagy valószínűséggel a műfaj szerelmesévé válik, akár amatőr, akár profi szinten űzi. Egyik alapítója a sikeres Rubens Dream formációnak, amelynek egy másik tagja, Palócz Szilvia - Aviva szintén fellép majd az esten tanítványaival. Vendégművészként szerepel Holup Orsolya és Gecsei Aliz (ujjcintányérral) akik mindketten országos szinten elismert, profi oktatók és előadóművészek. A másfél órás műsor alatt a néző megmártózhat a kelet táncának érzékekre ható színes, csillogó forgatagában.

Forrás: Hangya Éva Magyar Nemzet, 2009. május 22.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x