Ház a levegőben - hihetetlen? Nem az!
Címlap / Őrület / Ház a levegőben - hihetetlen? Nem az!

Ház a levegőben - hihetetlen? Nem az!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Dubai nem ismer lehetetlent, és csodát csodára halmoz. A merész építészek és bátor befektetők paradicsoma ez a sivatagból kiemelkedő, futurisztikus metropolisz, ahol sorra dőlnek meg a rekordok, sőt, úgy látszik a fizika törvényei is. 

Döbbenetes, lebegő toronyházat álmodott meg Dubai legújabb sztárépítésze, a kínai Ma Yansong. A város, ahol szinte naponta emelkedik ki a sivatagból egy-egy újabb építészeti bravúrnak számító futurisztikus alkotás, már semmin sem lepődik meg, ám ez az elképzelés még itt is felborzolta a kedélyeket. A leendő toronyháznak nem csak, hogy alapjai, de még lábai sem lennének, valóban, a szó szoros értelmében a levegőben lebegne. A lélegzetelállító, mérnöki csodának számító terv megalkotója szerint probléma nélkül kivitelezhető. A keskeny épület rendkívül könnyű anyagokból készülne, és kilenc hatalmas cső tartaná a levegőben, melyek hátulról nyúlnának be az épület testébe, egyben a szintek közti közlekedést is biztosítva. A látványterv önmagáért beszél: ez az épület valóban megdöntene minden rekordot, és talán még a lehetetlent is.

Egy ház, amely a levegőben van, olyan grandiózus projekt, amely valóban méltó Földünk legmodernebb városához, Dubaihoz. Ha valaki azt hinné, hogy itt már minden megépült, hogy a mérnökök már nem tudnak újat kitalálni, hát csalódia kell. A sivatag e leggazdagabb városában nincs lehetetlen, ahogy az emberi alkotószellem és tehetség, találékonyság és képzelőerő is határtalan. Csak pénz legyen hozzá. Ebben pedig, mint tudjuk, Dubai nem szűkölködik.

Korábban: Hatalmas átalakítások elé néz Mekka>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1150 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x