Magyar regék és mondák - különleges kiállítás
Címlap / Őrület / Magyar regék és mondák - különleges kiállítás

Magyar regék és mondák - különleges kiállítás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Magyar Kézművesség 2009 - Magyar regék és mondák címmel kiállítás tekinthető meg július 31-től augusztus 23-ig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban! 

A kézműves tárlat során látogatóink a Magyar Kézművességért Alapítvány, az IPOSZ és a BKIK Kézműipari Tagozata által kiírt pályázatra beérkezett, válogatott anyagot tekinthetik meg. 

A Magyar Kézművességért Alapítvány az IPOSZ-szal és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve ezzel a címmel hirdette meg pályázatát, amelynek szakmai zsűri által válogatott anyagát a múzeum emeleti időszaki kiállítótermében tekinthetik meg látogatóink. A kiállításon hazai és határon túli (erdélyi, szlovákiai, ausztriai és svájci) magyar alkotók: összesen kétszázhatvan kézműves, népművész és iparművész természetes alapanyagok felhasználásával, különböző kézműves technikákkal készült munkái szerepelnek.

A látogatók olyan tárgyakban gyönyörködhetnek, amelyek között egy-egy tájegység motívumkincsét, forma- és színvilágát hűen tükröző népművészeti, vagy a hagyományokra épülő, de napjaink igényeinek is megfelelő népi iparművészeti és saját tervezésű iparművészeti alkotások egyaránt megtalálhatók. A míves, mesterien kivitelezett dísztárgyak, használati eszközök az otthon, a lakás, a konyha, az ebédlő igényes berendezésére, díszítésére; az öltözködés-kultúra elemei, a ruhák, kiegészítők, ékszerek akár hétköznapi, akár ünnepi viselésre alkalmasak. A kiállítás különleges darabjai a népi hangszerek, a textil- és fajátékok, a vár- és hajómalom-makett, a kések, az íjak valamint a ritka, vagy kihalófélben lévő kézműves szakma - mint pl. a pintér mesterség - tárgyai is.

A napjaink kézművességének legjavát bemutató kiállítást a gazdag magyar rege- és mondavilágot felidéző történetek, jelenetek, a magyar tájakhoz és történelmi emlékekhez fűződő rege- és monda-feldolgozások teszik még teljesebbé.

A kiállítás anyagáról A Magyar Kézművességért Alapítvány keménytáblás, háromnyelvű színes fotóalbumot jelentet meg, amelyben a kiállításra bekerült minden alkotó 1-1 munkája szerepel!

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
A kiállítás megtekinthető: 2009. július 31.-augusztus 23.
Nyitva tartás: kedd-vasárnap: 10-17 óráig, hétfő szünnap
Belépőjegy árak: felnőtt 600 Ft, gyermek és nyugdíjas 300 Ft

Információ >>

(Az alkotások. Lead: Martineczné, belül: Schneider)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3868 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x