Képes vagy rá! Hátrányok dacára mutasd meg!
Címlap / Őrület / Képes vagy rá! Hátrányok dacára mutasd meg!

Képes vagy rá! Hátrányok dacára mutasd meg!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-30

"Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem: igazad lesz!" Ismét megszervezi életmód- és sporttáborát Zánkán a Hátrányok Dacára Alapítvány... 

„A Magyarországon kerekesszékkel élők számát nem lehet pontosan meghatározni, körülbelül 30-40 ezer ember kapott valamely okból biztosítottként kerekesszéket, és becslések szerint legalább minden harmadik kerekesszékes használja azt mindennapi élete során.” – magyarázza a hazai helyzetet Nagy Emese, a Hátrányok Dacára Alapítvány munkatársa, a Vodafone Magyarország Alapítvány Többet érsz programjának egyik nyertese.


A Hátrányok Dacára Alapítvány célja a felső végtagjaiknál ép kerekesszékesek felkészítése a fizikai adottságaik alapján elérhető legnagyobb fokú önállóságra. A szervezet ezért többek között életmód- és sporttáborokat, életmód foglalkozásokat, illetve sí-táborokat szervez, ahol biztosítják valamennyi résztvevőnek a megfelelő segédeszközt, az úgynevezett aktív kerekesszéket. (Aktív kerekesszékkel a sérült számára nem akadály egy küszöb, vagy egy alacsonyabb járdasziget, sőt, az önálló autózás sem. Kis segítséggel és gyakorlással a lépcsőzés is sokkal könnyebb, mint a hagyományos tolószékkel. Megfelelő fizikummal egyedül is lehet lépcsőn fel-le közlekedni!) A Zánkán évente több alkalommal megszervezett életmód- és sporttáborban, a kerekesszékkel élők megtanulhatják az aktív kerekesszék használatát, emellett egyéni állapotuknak megfelelően erőnléti-, ügyességi-, sportgyakorlatokon és mentális tréningen is részt vehetnek.Hogy miért fontos mindez?

„A hazai rehabilitáció sajnos nem készíti fel a kerekesszékes sérülteket, hogy az intézményekből hazatérvén képesek legyenek önállóan ellátni önmagukat. Így legtöbbjük bezárkózik a négy fal közé, a depresszió lesz úrrá az életükön, ami mindenképp érinti családjukat is. Azt szeretnénk megmutatni, hogy talán elképzelhetetlenül hangzik, de lehet boldog és teljes életet élni ezután is.” – folytatta Nagy Emese.


A Hátrányok Dacára Alapítványról, az aktív kerekesszékről, illetve a szeptember 7-13 közötti zánkai életmód- és sporttáborról részletes információk a http://hadac.blogspot.com/ weboldalon találhatók.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2904 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x