Éjszaka az esőerdőben - interaktív kiállítás
Címlap / Őrület / Éjszaka az esőerdőben - interaktív kiállítás

Éjszaka az esőerdőben - interaktív kiállítás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Hogyan tájékozódik éjszaka a repülő kutya? Fontos-e a rovarok számára a holdfény? Érdekelné, hogy hány éjszakai lepkefaj létezik a trópusokon? Miért csíkos a tapírkölyök? 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum az előző évek hagyományait folytatva idén is különleges kiállítással és játékkal várja látogatóit 2009. szeptember 12. és november 1. között!

Nyisd ki jól a szemed, hegyezd a füled! Olyan utazásra hívunk, amelyben szükség lesz némi bátorságra is: az esőerdők világát barangoljuk be, méghozzá éjszaka! Sötétben még a megszokott környék is új arcát mutathatja, s ez alól nem kivétel úti célunk sem. Éjjel ugyanis egészen más képet mutat az esőerdő. A nappal aktív állatok behúzódtak búvóhelyükre, vackukra, és az igazak álmát alusszák. De az erdő éjjel sem kihalt: más, éjjel éber állatok veszik át ilyenkor az uralmat. A holdfényben titokzatos zörejek, kiáltások, hörrenések, morgások hallatszanak, a folyó morajlásába néha egy-egy hangosabb csobbanás vegyül. Vajon mi történik az éj leple alatt?

Az esőerdők bolygónk leggazdagabb élővilágú vidékei. Több állat élhet egyetlen fán, mint máshol egy egész erdőben! A tudósok egyetértenek abban, hogy még mindig vannak ismeretlen fajok, melyek létezéséről nem is tudunk.

Ez a kiállítás egy apró szeletét mutatja be az esőerdők titokzatos élővilágának. Látogatóink különleges környezetben rengeteg kérdésre kapnak választ, színes képeken és élethű szobrokon tanulmányozhatják a kevésbé ismert, rejtett életmódú állatokat. Emellett válogatást is láthatnak az esőerdő rejtélyeiről és növényvilágáról.

Természetesen idén is játszunk! Látogatóink játékkártyalapot és kellékeket kapnak belépéskor, melyek segítségükre lesznek, hogy megfejtsék a kiállításban elhelyezett érdekes fejtörőket. Érdemes játszani, mert a jó megoldás ajándékot ér!

Nosza, induljunk hát felfedezőútra! Bejárjuk Dél-Amerika, Ausztrália, Afrika és Ázsia tájait, látunk félelmetes vadászt, lomha álomszuszékot, ugróbajnokot és erőművészt! Tarts velünk a Mezőgazdasági Múzeumba!
 

Helyszín:
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár


A kiállítás megtekinthető:
2009. szeptember 12.-november 1.

Nyitva tartás:
naponta 10-től 17 óráig, hétfő szünnap
2009. október 16-án (pénteken) zárva.

Belépőjegy árak:
felnőtt: 1400 Ft
gyermek: 1200 Ft
csoportos: 800 Ft (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoportok)
családi jegy: 4200 Ft (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek)

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető!

Csoportok számára bejelentkezés:
A  06/1-422-0765 vagy a 06/1-363-2711-os telefonszámon.

Információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1581 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x