Vedd észre: a hülyeség korában élsz! Tegyél ellene!
Címlap / Őrület / Vedd észre: a hülyeség korában élsz! Tegyél ellene!

Vedd észre: a hülyeség korában élsz! Tegyél ellene!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Színészek, zenészek, médiaszemélyiségek, tudósok és politikusok is kiálltak a klímaváltozás elleni harc mellett és riadót fújtak szeptember 22-én Franny Armstrong "A hülyeség kora" című filmbemutatóján. A doku-fikciós film rendhagyó formában mutatja be a klímaváltozás várható hatásait. Nyolc civil szervezet fogott össze azért, hogy a film nézőit egy kampány keretében egy petíció aláírására és környezettudatos cselekvésre hívják fel. 

A klímaváltozás hatásait a bőrünkön érezzük. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy ha az emberiség továbbra is a jelenlegi módon használja ki bolygónkat, visszavonhatatlan hatásokkal kell szembenéznünk. Magyarországon most 8 civil szervezet fogott össze, és áll ki közösen azért, hogy felébredjünk, és tegyünk a klímaváltozás ellen, és véget vessünk a hülyeség korának!

„Miért nem mentettük meg a Földet addig, amíg lehetőségünk volt rá?” – kérdezi joggal A hülyeség kora című film főszereplője, egy idős történész (Pete Postlethwaite), aki 2055-ben, egy pusztulásra ítélt világból néz vissza a 2008-ban történt eseményekre.  A filmet világszerte egyszerre több, mint 45 országban mutatták be. Az amerikai bemutatón, az ENSZ Klíma Hetének nyitó eseményén, Kofi Annan, korábbi ENSZ főtitkár mondott beszédet.

„Lehetne inkább, hogy úgy teszek, mintha nem is láttam volna ezt a filmet?” – kommentálta William Nicholson, a Gladiátor című film forgatókönyv-írója a látottakat. Számos magyar klímatudós is a film mellé állt. Láng István, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Széchenyi-díjas kutatóprofesszor hangsúlyozta: "A klíma változik, a társadalom is változik, csak a hülyeség változatlan. Ez a film markánsan hívja fel erre a figyelmet." A díszbemutatón a zenei világ, a kultúra, a média és a politika hírességei is a civilek kampánya mellé álltak. Többek között Fülöp Sándor, Haumann Petra, a Quimby és az Antifitnessclub együttesek tagjai, Sub Bass Monster, Novák Péter és Bódi Sylvi is szerepet vállaltak abban, hogy felébresszük az embereket: ideje felelősen cselekedni a klímaváltozás ellen.

A nyolc környezetvédő szervezet (a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Messzelátó Egyesület, a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Vegyél Vissza!, a Védegylet, a WWF Magyarország és a 350.org) közös kampányt indított, melynek célja, hogy ráébressze a film nézőit, hogy saját döntéseikkel és a minket képviselő politikusokra gyakorolt nyomással maguk is tehetnek a klímaváltozás ellen. Most mindenki aláírhatja a petíciót, mely felszólítja a magyar delegációt, hogy a decemberi koppenhágai klímakonferencián Magyarország a többi fejlett országgal együtt 2020-ig átlagosan 40%-kal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását és a fejlett országok megfelelő mértékben támogassák a fejlődő országokat.

Az ENSZ tagállamok képviselői idén decemberben Koppenhágában írják alá az új, nemzetközi klímaegyezményt, amely majd a Kyoto protokollt váltja fel. Az új egyezmény több évtizedre meghatározza, hogy az országok milyen irányban indulnak majd el: a szén-dioxid kibocsátás csökkentése felé vagy folytatják a környezetpusztítást, és ezzel felerősítik az éghajlatváltozás negatív hatásait.

www.nelegyhulye.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1704 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x