Turisták vigyázat! Durva bírságok elképesztő dolgokért...
Címlap / Őrület / Turisták vigyázat! Durva bírságok elképesztő dolgokért Olaszországban

Turisták vigyázat! Durva bírságok elképesztő dolgokért Olaszországban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Homokvár? Monokini? Kagylógyűjtés? Esetleg fatalpú cipő? Felejtsd el! Olaszországban mindezt büntetik, és még csókolózni sem szabad! Képtelen törvények és rendelkezések, elvileg a rend és tisztaság érdekében. 

Egyre több itáliai városba n hoznak szigorú rendeleteket, amelyek a turistákat sújtják. Egy részük érthető és jogos, hiszen a rend és tisztaság megőrzése fontos, ahogy a lakosság is szeretné, ha a látogatók hada nem tenné lehetetlenné mindennapi életüket. Az ellenőrzés nagyon szigorú, a bírság elképesztően magas, pedig az olaszok igencsak szépen keresnek a turistákon egyébként is. Kérdés, vajon hogyan oldják meg mindezt, hiszen a rendőröknek talán a bűnözőket kéne inkább üldözni – vagy egyszerűbb a homokvárat építő családot megvágni egy vagyonnal? A rendelkezéseknek előbb-utóbb elrettentő hatása lesz, és lehet, hogy a mediterrán ország többet bukik a dolgon, mint amennyit nyer. Ami a legfurcsább, hogy a következő szezonra olyan tevékenységek is a listára kerülhetnek, amelyek más országokban teljesen elfogadottak, sőt Olaszországban sem zavartak senkit. Eddig. De lássuk, miről is van szó?

Genovában tilos utcai sörözés, padon iszogatás, séta közben borozás. Ugyancsak tilos a belvárosban éjszakára letáborozni, padon aludni. Nem árt az óvatosság, még a túlzottan szétpakolt hátizsák is feljelentést von maga után! Büntetés: 250 euró.

Rómában alkoholfogyasztás a Spanyol lépcsőn ülve, vagy kezünk belógatása a Trévi Kútba akár 500 euróba is kerülhet. A többi szökőkutat is kerüljük, és a sörözést, borozást inkább étteremben bonyolítsuk le. Elsőre drágábbnak tűnhet, de utólag…

Eboliban nehogy elfogjon minket a romantikus hév: bármilyen intim megnyilvánulás csak a hálószobában megengedett! Utcán, de még autóban is tilos ölelkezni, csókolózni, összebújni. Bírság: 500 euró.

Velencében
szigorúan tilos az utcán enni, de még inkább a maradékot a galamboknak adni! A szárnyas jószágok rengeteg kárt okoznak a műemlékekben, ezért tavaly óta tilos őket etetni. Nagyon szigorúan veszik a szabályt, nem csak a rendőr, hanem a helyi lakos is szólni fog érte. Ő legfeljebb nem büntet, de a rendőr legombol érte 25-500 eurót.

Eraclea
3 kilométer hosszú tengerpartján eszünkbe ne jusson homokvárat építeni! A lakosok balesetveszélyesnek titulálták a kiásott gödröket, ezért megtiltották a parton a homokozást. 250 euró a bírság. Ugyanitt 100 euró a monokini büntetése.

A monokini egyébként majd’ minden tengerparton tilos, mielőtt vetkőznénk, kérdezzünk! Egyszerűbb és olcsóbb, mint fizetni. Ja, és ha búvárkodni szeretnénk, szintén jó előre tájékozódjunk. Egy-egy tiltott merülés ára: 1000 euró. Szintén vigyázzunk a parti árusokkal is: a tevékenység tiltott, és nem csak az árust, a vevőt is büntetik. Gyümölcsöt vegyünk a boltban, ott olcsóbb, mint a 200 eurós büntetés. A legtöbb tengerparton grillezni sem szabad, erről is kérdezzük meg a helyieket!

Caprin a főtér a lépcsőjén ücsörgés 50 euróba kerül, a hangos fatalpú cipő vagy klumpa viselése ugyancsak bírságot von maga után. Novara közparkjaiban, ha kettőnél többen ácsingóznak este 11 után, a bírság 100 euró is lehet. Veronában, Nápolyban, Bolzanóban a játszótéren, vagy annak közelében a dohányzás: 500 euró. Viareggio városában a görkorcsolya tilos, ára 500 euró, ugyan ennyi, ha a lábunkat feltesszük egy padra. Vadmálna szedés, és vadszeder csipegetés a Gran Paradiso Nemzeti Parkban 1000 euró. Masszírozni vagy masszíroztatni a toszkán tengerparton: 2000 -10 000 euró. Hangos rádiózás a strandokon 13 és 16 óra között, 1000 euró.

Nos, ha ezek után még mindig van kedvünk az Itáliai nyaraláshoz, legyünk figyelmesek, és mindenütt tájékozódjunk az új rendszabályok iránt!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4120 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x