Nem minden vad, aminek sörénye van
Címlap / Őrület / Nem minden vad, aminek sörénye van

Nem minden vad, aminek sörénye van

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Egy oroszlán és egy gazellaborjú kapcsolata általában csak az ebéd erejéig tart. De nem mindig: kutya-macska barátság helyett oroszlán-gazella barátság. 

Egy oroszlán és egy gazellaborjú kapcsolata általában csak az ebéd erejig tart. De nem mindig: kutya-macska barátság helyett oroszlán-gazella barátság.

Egy kenyai oroszlánmama testében úgy tűnik gazellamama szív dobog, ugyanis eddig 4 gazellabébit fogadott, általában azok egyetértése neélkül, örökbe.

Laboratóriumi körülmények között már többször előidéztek hasonló jelenséget a kutatók. Egy bizonyos faj egyede hajlandó felnevelni saját gyermekeként egy másik faj egyedét, ha a "kakuktojás" elég fiatal ahhoz, hogy a pótmama elfogadja őt, mintha csak nemrég született volna saját kölykeivel együtt. Ilyen korban még a bébi is saját anyjaként vési tudatába a pótszülőt.

Ami az oryx (más néven passzán) borjú esetét érdekessé teszi, az az, hogy a borjú eredeti anyja még mindig életben van és szoptat, a pótmamaként viselkedő anyaoroszlán pedig fiatal és semmi jel nem utal arra, hogy valaha is szült volna.

Azt is megfigyelték, hogy az anyaoroszlán követte a borjút, amikor az visszament szopni anyjához, ahelyett hogy a saját útját járta volna. Ami rejtély a tudósok számára, az az, hogy miért is akart adoptálni a ragadozó egy olyan lényt, melynek láttán agyában az ebéd feliratú csengőnek kéne megszólalnia.

Forrás: Zöldmagazin
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1720 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x