Kétmilliárd forintért kelt el egy ritka "ragyogó rózsaszín"...
Címlap / Őrület / Kétmilliárd forintért kelt el egy ritka "ragyogó rózsaszín" gyémánt

Kétmilliárd forintért kelt el egy ritka "ragyogó rózsaszín" gyémánt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Csaknem kétmilliárd forintért, azaz pontosan 10,8 millió dollárért cserélt gazdát egy ritkaságnak számító 5 karátos rózsaszín gyémánt a Christie’s aukciósház hongkongi árverésén. 

Az eladási rekordot már augusztusban is megjósolták, miután neves ázsiai gyűjtők is élénk érdeklődést mutattak a drágakő iránt.

A Graff Diamonds vállalattól származó, párnaalakúra csiszolt gyémánt értékét az előzetes számítások szerint 5-7 millió dollárra (898 millió és 1,2 milliárd forintra) becsülték.


A meglepően magas leütési ár azonban megtörte az eddigi csúcstartó, a Genfben 1994-ben 7,4 millió dollárért (1,33 milliárd forintért) eladott 19,66 karátos rózsaszín gyémánt rekordját, holott az új rekorder a korábbi gyémánt méretének mindössze egynegyede, ráadásul hibátlannak sem mondható. A ragyogó rózsaszín színét a szakértők "közel tökéletesnek" mondják, és az aukciósház szerint is ez volt a legszebb színárnyalatú gyémánt, amely az utóbbi években felbukkant a piacon.

A londoni székhelyű vállalat nem először kínál árverésre ritka csiszolású, különleges drágaköveket Ázsiában. A gazdasági világválság kirobbanása előtt, tavaly májusban a világ egyik legnagyobb színtelen gyémántjaként számon tartott, 101,27 karátos, pingponglabda-nagyságú drágakövet 6,2 millió dollárért (1,15 milliárd forintért) árverezte el.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3551 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x