A britek tizede külföldi
Címlap / Őrület / A britek tizede külföldi

A britek tizede külföldi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A brit lakosság több mint tizede külföldön született, és a Nagy-Britanniában tavaly világra jött gyermekek negyedének is külföldi születésű az édesanyja - ez derül ki a legfrissebb népességfelmérésből. 

A brit statisztikai hivatal most kiadott éves demográfiai jelentése megállapítja, hogy Nagy-Britannia lakossága tavaly év végén 61,4 millió volt, közülük 6,7 millió - vagyis a teljes népesség 11 százaléka - más országokban született, ami rekord.

A 11 százalék csaknem 11 százaléka a kelet-európai EU-tagállamokból érkezett: az ő 2008. végi létszámukat a legújabb statisztikai becslés 689 ezerre teszi.


A munkáspárti brit kormány a 2004-es EU-bővítés után nem élt a kelet-európai munkavállalás átmeneti korlátozásának lehetőségével, a brit munkapiacot azonnal megnyitotta az új tagállamok előtt. London annak idején évente 5-13 ezer tartós kelet-európai letelepülővel számolt, de nem hivatalos becslések szerint a bővítés óta több mint egymillió keleti EU-polgár próbált szerencsét Nagy-Britanniában.

Független londoni elemző házak szerint azonban a 2004 óta érkezett kelet-európai EU-munkavállalóknak legalább a fele már hazament a súlyos brit recesszió és a font értékvesztése miatt.

A statisztikai hivatal kimutatta azt is, hogy az Angliában és Walesben tavaly született gyerekek 24 százalékának édesanyja külföldi volt. Ez a legmagasabb arány azóta, hogy 1969-ben elkezdték a rendszeres statisztikai adatgyűjtést a Nagy-Britanniában születettek szüleinek származási országáról.

A legtöbb külföldi születésű kismama Pakisztánból, Indiából és Lengyelországból érkezett.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x