A spanyol-francia vegyes házasságokban a foci a konfliktusforrás...
Címlap / Őrület / A spanyol-francia vegyes házasságokban a foci a konfliktusforrás

A spanyol-francia vegyes házasságokban a foci a konfliktusforrás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

A Spanyolországban élő francia-spanyol párok gall származású fele általában jól alkalmazkodik a hispán életmódhoz, nagyra értékeli a spanyolok életszínvonalát, de sosem felejti el a labdarúgás terén fennálló "ősi ellentétet" a két nép között - derült ki egy közvélemény-kutatásból. 

A nagyjából 300, főként Madridban és vonzáskörzetében elő pár megkérdezésével készült felmérést a Dalogo spanyol-francia civil szervezet készítette, eredményeit pedig a külföldön élő franciák számára kiadott Le Petit Journal (lepetitjournal.com) című lap internetes oldalán publikálta.

Ebből kitűnik többek között, hogy a franciák a gasztronómia különbségeinek ellenére előnyben részesítik a spanyol konyhát, és sokkal inkább spanyolul, mint franciául beszélnek otthon.

Szintén egységes vélemény, hogy Spanyolországban nagyon kellemes az élet, bár az oktatási rendszer hagy kívánnivalót maga után, és a spanyolok nemigen szeretik a franciákat. Ugyanakkor semmiféle egyetértés nem alakult ki a sport terén: egy esetleges francia-spanyol mérkőzés esetén tízből kilenc spanyolországi francia anyaországi csapatának szurkol.

A közvélemény-kutatásban részt vevő párok többségében (55 százalék) francia nő él spanyol férje oldalán, de a tendencia fordulóban van: a 2008-ban kötött vegyes házasságok 60 százalékában már a francia férj költözött spanyol feleségének hazájába.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1362 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x