Lyukat égetett a retinájára a lézer
Címlap / Őrület / Lyukat égetett a retinájára a lézer

Lyukat égetett a retinájára a lézer

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Egy 15 éves svájci fiú ma már biztosan tudja: veszélyes játék a lézer pointer, a golyóstoll alakú eszköz, amelyben azonban egy viszonylag erős lézer van. 

A lézer pointereket a leggyakrabban tanárok, előadók használják, hogy a távolról irányított fénnyel valamit kiemeljenek a táblán. A katonák is használják egy erősebb változatát, hogy távolról jelezzenek egymásnak. A fiú viszont azért rendelt az interneten egy zöld fényű lézert, hogy játsszon: lufikat durrantson ki, lyukat égessen kártyákra van a nővére tornacipőjébe.


Szerencsétlenségére e helyett mindkét szeme retinájába égetett lyukat, amikor a lézert egy tükörre irányította, miközben "lézer showt" játszott.

Azonnal homályossá vált a látása, de eleinte nem merte elmondani a szüleinek és két hétig várt, hátha magától javul a helyzet. A látása azonban annyira leromlott, hogy nem tudott olvasni sem.


A Lucerne-i klinika orvosainak sikerült jelentősen javítani az állapotán egy közvetlenül a szemgolyóba injekciózott gyógyszer segítségével, de a látása soha nem lesz tökéletes, a retinasérülés maradandó.

A fiút kezelő orvos, Dr. Martin Schmid azt mondja, azért tette közé a történetet a New England Journal of Medicine című szaklapban, hogy felhívja a figyelmet a lézer veszélyeire.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5154 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x