Esélyes a bohóc a választáson - megpróbálják kizárni
Címlap / Őrület / Esélyes a bohóc a választáson - megpróbálják kizárni

Esélyes a bohóc a választáson - megpróbálják kizárni

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

A Tiririca nevű brazil bohóc jó eséllyel indul az októberi szövetségi parlamenti választásokon, de ellenfelei kezdeményezték kizárását a jelöltek közül, arra hivatkozva, hogy analfabéta. 


Rendezvénynaptár
Francisco Silva esélyes arra, hogy megszerezze az egyik Sao Paulo-i képviselői helyet a szövetségi parlamenti választáson. Művészneve, a Tiririca azt jelenti portugálul, hogy zsémbes. Ez illik is a produkciójához, mert általában azzal nevetteti meg a nézőit, hogy kifigurázza a politikusokat és intézményeiket.

Ezzel persze sikerült is magára haragítania a politikusokat, akik a jelek szerint az amúgy lezser Brazíliában sem ismerik a humort. A választók viszont szeretik és általános meglepetésre vezet a közvélemény kutatásokban.


Először arra hivatkozva támadták a vetélytársai, hogy méltatlan, komolytalan, de ez nem vált be, ezért most eljárást kezdeményeztek ellene, követelve, hogy vesse alá magát egy írás-olvasás vizsgának. Szerintük ugyanis Tiririca analfabéta, ami kizárja, hogy képviselő legyen. Az alkotmány szerint ugyanis a képviselőnek írástudónak kell lennie, bár a brazil lakosság 20 %-a analfabéta.

Az Epoca című brazil magazin a bohóc jelölt munkatársaira hivatkozva állítja, hogy Tiririca nem tud olvasni és ezt egy videóval is bizonyítja, amelyen a riporter először kérdéseket olvas fel neki, majd átadja a papírt, hogy ő is olvasson fel egyet. Tiririca láthatóan zavarba jön, de a kampánystábja a segítségére siet.

 
Tiririca különböző kampány klipjei közben több millió nézőt vonzottak a YouTube videó megosztó portálon. Az egyik fő szlogenje: "Ennél már úgysem lehet rosszabb!" (Pior que tá nao fica! - ez látható a képen is. )

Azt is mondja: "Mit csinál egy szövetségi képviselő? Őszintén, fogalmam sincs. De szavazz rám, és majd elmondom neked!" 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2459 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x