Bangó Margit szakácskönyvei a legjobbak
Címlap / Őrület / Bangó Margit szakácskönyvei a legjobbak

Bangó Margit szakácskönyvei a legjobbak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-10

Bangó Margit Magyar Örökség és Kossuth-díjas művésznő nem csak énekesként, hanem - három megjelent gasztronómiai kiadványát követően - szakácsnőként is világhírnévre tett szert. Nemrégiben felkérték, hogy szakácskönyveivel vegyen részt a francia székhelyű Gourmand World Cookbooks Awards-on, ahol az első körben a Határtalan Lakoma, az Ünnepi Ízek és az Édes Pillanatok is nyertesként végzett a magyarországi kiadványok között. 

Bangó Margit szerényen nem vallja magát szakácsnőnek, és mindig hangsúlyozza, hogy minden tudományát édesanyjának köszönheti. Az egyetlen nemzetközi szakácskönyv díjátadó, a Gourmand World Cookbooks Awards bíráinak felkérésére most mégis a legjobbak között méretettet meg szakácskönyveivel. Az első fordulóban mind a három megjelent gasztronómiai kiadványa elnyerte a legjobb magyarországi kiadványnak járó díjat: a Határtalan Lakoma lett a legjobb televíziós személyiség által kiadott szakácskönyv, az Ünnepi Ízek a legjobb szórakoztató szakácskönyv, és végül de nem utolsósorban a nemrégiben megjelent süteményeskönyve, az Édes Pillanatok nyerte a leginnovatívabb szakácskönyv címet. A második fordulóban így mind a három könyv indulhat a világ legjobb szakácskönyve címért!

A Gourmand World Cookbook Awards-on több mint 8000 különböző szakácskönyv mérkőzik meg minden évben. A nevezések a világ minden részéről, összesen 136 országból, 40 nyelvterületről érkeznek be, de jó részük a bizottság felkérésére mérettetik meg a versenyen. Bangó Margit-ot e-mailen keresék meg, és kérték fel a részvételre, amit nagyon meglepte a művésznőt, de természetesen boldogan vállalta.

- Nagyon jól esett a megkeresés, mert őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy szakácskönyveimnek még Franciaországban is híre van. Azt, hogy mind a három könyvem elnyerte a legjobb magyarországi szakácskönyv címet három különböző kategóriában, olyan, mint egy karácsonyi ajándék számomra. Énekesként már nagyon sok kitüntetés ért életem során, de ez egészen más érzés – fűzi hozzá Bangó Margit. 

A világ különböző tájairól benevezett és az első fordulóban a saját nyelvterületük legjobbjainak ítélt könyvek végső megmérkőzése a Párizsi Szakácskönyv Vásár első napján, március 3-án a Le Centquatre színházban lesz. Kíváncsian várjuk az eredményt, hogy a világhírű énekesnő vajon szakácsnőként is világelsőnek bizonyul-e. Annyi biztos, hogy mi már így is nagyon büszkék vagyunk Bangó Margitra, aki mind énekesnőkén, mind szakácsnőként messze viszi országunk jó hírét.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3614 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x