A sztárnagykövetek Budaörsön személyesen segítették az...
Címlap / Őrület / A sztárnagykövetek Budaörsön személyesen segítették az életmentést

A sztárnagykövetek Budaörsön személyesen segítették az életmentést

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Farkasházi Réka, Jaksity Kata és a Back to Black zenekar frontembere, Bebe is támogatják a mentők munkáját segítő nagyszabású kampányt, a Segíts okosan!-t, amelynek célja, hogy a hazai utakon futó mentőautók mindegyikét defibrillátorral lássa el, illetve bővítse az emberek életmentéssel kapcsolatos ismereteit.  

A február 10-től március 31-ig tartó program részeként megrendezett ötállomásos roadshow március 5-i, budaörsi állomásán a hírességek Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatójával közösen mutatták be az érdeklődőknek az életmentés alapismereteit a Tesco áruházban.


Az immár hagyománnyá vált Segíts okosan! programot első alkalommal 2009-ben hirdette meg az Unilever Magyarország Kft. azzal a céllal, hogy támogassa az Országos Mentőszolgálat munkáját, felszerelje az összes mentőautót életmentő defibrillátor készülékkel, és gazdagítsa az emberek életmentési ismereteit. Ennek érdekében, évről-évre az ország számos pontjára ellátogat, idén először pedig sajtópályázat meghirdetésével, valamint erős Facebook jelenléttel támogatva rendezi meg a mentőállomások szintén hagyománnyá vált versenyét. A mentőállomásokra egy nem-emeltdíjas sms számon, valamint a program weboldalán és a facebook oldalán is lehet szavazni. A facebook-os jelenlét sikerét mutatja, hogy az oldal február 11-ei indulása óta több mint 43.000 rajongót gyűjtött.

A program egyik fontos részét képezi az ötállomásos, egész napos roadshow, amelyből egy alkalommal az OMSZ munkatársai a munkájuk egyik legfontosabb elemét, az életmentés tudnivalóit a kampány sztárnagyköveteivel együtt mutatták be a látogatóknak, akik vásárlásukkal március 31-ig maguk is támogatni tudják a programot. Minden, a kampányban résztvevő termék megvásárlásából 1-1 Ft-ot az OMSZ javára ír az Unilever. 2009 óta ezekből az 1 Ft-okból összesen 86 millió forint gyűlt össze, amelyből 140 db defibrillátor készüléket vásárolt az Országos Mentőszolgálat.


A Segíts okosan! program idei legfőbb célkitűzése, hogy a hazai utakon futó mentőautók mindegyikében legyen defibrillátor.

„A kampány során összegyűlt pénzből defibrillátorokat tudunk vásárolni, így reményeink szerint a hazai utakon futó mentőautók mindegyikét felszerelhetjük életmentő defibrillátor készülékkel. Komoly és jelentős segítség ez nemcsak a mentők, de az egész társadalom számára” – mondta el a programról Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.

Március 5-én a budaörsi Tesco hipermarket adott otthont az életmentő bemutatókkal, életmentéssel kapcsolatos tanácsadással, nyereményjátékokkal és gyermekek részére tartandó különleges fotózással egybekötött egész napos programoknak, ahol az érdeklődőket a program sztárjai, valamint értékes ajándékok is várták. A kampány következő állomása a szegedi Tesco hipermarket, amely 2011. március 12-én várja az érdeklődőket.


"Az emberi élet törékenysége, az idő értéke talán sehol nem annyira kézzel fogható, mint egy száguldó mentőautóban. Azt hiszem, nem kell magyarázni annak fontosságát, hogy ezek a mentőautók a lehető legjobb, legkorszerűbb felszerelésekkel legyenek ellátva. A defibrillátorok, melyeket ennek a kampánynak a kapcsán kap a mentőszolgált, biztos vagyok benne, hogy sok esetben fognak esélyt adni édesapáknak, hogy hazatérjenek családjukhoz, súlyos betegeknek, hogy eljussanak az életmentő beavatkozásokig a kórházakba. És talán még ennél is fontosabb az a kezdeményezés, hogy mindannyian legyünk tisztában az alapvető segítségnyújtás szabályaival. Én édesanyaként a gyermekeimnek is szeretném megtanítani, mert fontos, hogy vészhelyzetben jól tudjanak, tudjunk reagálni" - mesél a program fontosságáról Farkasházi Réka.

Látogasson el Ön is a www.segitsokosan.hu weboldalra és a Segíts okosan facebook oldalra, ahol minden nap friss hírekkel és hasznos tudnivalókkal várják!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4374 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x