Csaknem félmillióval a rák ellen
Címlap / Őrület / Csaknem félmillióval a rák ellen

Csaknem félmillióval a rák ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-23

455.000 forintért kelt el Erős Gábor BL döntőre készült meze a 2. alkalommal megrendezett Vatera Exkluzív jótékonysági árverésen. Az egyedi sportrelikviát a Manchester United-FC Barcelona meccset levezénylő magyar játékvezetői hetes látta el kézjegyével. Az aukción befolyt összeget a Gyermekrák Alapítványnak és a Magyar Rákellenes Ligának ajánlotta fel rákbetegségéből a közelmúltban meggyógyult partbíró. 

"Boldog vagyok, hogy ilyen jelentős összeggel segíthetjük a két alapítványt. Amikor a Vaterával belevágtunk az árverésbe, nem is reménykedtem ekkora sikerben. Külön öröm, hogy az anyagi támogatás mellett, a rák elleni küzdelemre is fel tudtam hívni a figyelmet" – mondta el Erős Gábor.

A Vatera történetében is kimagaslóan sikeres árverésre összesen 91 licit érkezett. A 3 hétig tartó aukció oldalát csaknem 6000-en látogatták meg. A mez végül 455.000 forintért kelt el, ezt az összeget osztották meg a szervezetek között: a Magyar Rákellenes Liga 255.000 forintot, a Gyermekrák Alapítványt 200.000 forintot kapott.


A mez átadóján Erős Gábor mellett jelen volt a 2 alapítvány elnöke. "Tizennégy éves működésünk alatt számtalan jó szándékú ember kereste meg adományával alapítványunkat, de a mostani felajánlás tárgya és módja számunkra is igazán különleges volt. Tudjuk, hogy segíteni akaró emberek összefogásával javíthatunk a rákos betegek gyógyulási esélyein" – mondta el Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke. Prof. dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke kiemelte: példaszerű a felajánlás és örvendetes a magas leütési összeg. A támogatást egy röplap kiadására fordítják, amely a rákszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. A röplapot októberben a Liga által rendezett mellrák elleni sétákon adják a résztvevőknek, melynek mottója: "Hívunk, jöjj, mert késve késő!"


Az ország legnagyobb aukciós portálján, a Vaterán nem ez az első eset, hogy exkluzív sportrelikviák kerülnek jótékony célból virtuális kalapács alá. 2010-ben többek között Kassai Viktor dedikált, a VB nyolcaddöntőn használt meze, sípja, piros- és sárgalapja, Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs dedikált meze, Kolonics György egyedi versenykenuja, Kozmann György aláírt pólója és Erdei "Madár" Zsolt kézjegyével ellátott bokszcipő mind karitatív árveréseken találtak új gazdára.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2495 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x