Tevebébit nevel otthonában a veszprémi állatkert munkatársa...
hirdetés
Címlap / Őrület / Tevebébit nevel otthonában a veszprémi állatkert munkatársa

Tevebébit nevel otthonában a veszprémi állatkert munkatársa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

Tizenkét napos kétpúpú tevét nevel otthonában a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark munkatársa. 

Marokházi Katalin az MTI-nek elmondta, nem is számolja már, hány, az anyja által eltaszított állatkölyköt nevelt fel családi házában, így például mókust, mosómedvét, feketepárducot, páviánt, huszármajmot, szibériai tigrist és vaddisznót.

A február 23-án született kétpúpú tevét - első utódját - sem fogadta el az anyja, ezért az állatgondozó litéri otthonuk egy különálló helyiségében, a konditeremnek és nyári konyhának használt kis épületben alakított ki "istállót" a tevének. Amikor az állat oda került, egy fillért sem adott volna az életéért - vallotta be a gondozó -, mert nem bírt lábra állni, nem volt szopási reflexe sem.


Marokházi Kati kecsketejet diktált a kis kétpúpúba, amitől lassan erősödni kezdett: már sétálgat a litéri ház kertjében. "Pótmamája" azt reméli, életben marad. "Már nem lóg annyira az első púpja, talán kezdi feltölteni élelmiszerraktárait" - adott hangot reményének.

A kis teve születése után infúzióban vitaminokat és immunerősítőt kapott, és már nyolc foga van, ami jól látszik ásításkor.

MTI Fotó: Nagy Lajos                        

A kétpúpú, egyelőre szürkés, bolyhos bundájú jószág addig marad az állatgondozónál, amíg meg nem erősödik annyira, hogy önálló életre legyen képes a vadasparkban.
 
 
[ 1957 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x