Csillagászati összegbe kerül a 200 legkövérebb brit gondozása...
Címlap / Őrület / Csillagászati összegbe kerül a 200 legkövérebb brit gondozása

Csillagászati összegbe kerül a 200 legkövérebb brit gondozása

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Nagy-Britanniában mintegy 200 ember olyan kövér, hogy képtelen elhagyni otthonát, gondozásuk évente több tízmillió forintnyi összegbe kerül az állami egészségügyi szolgálatnak (NHS). 

A Londonban tegnap napvilágot látott adatok szerint ezek az emberek 220 kilónál többet nyomnak, valamennyien ágyhoz kötöttek, és szakápolók napjában legalább négyszer felkeresik őket, hogy segítséget nyújtsanak ellátásukban. Az ápolók alkalmazása és az elhízottak gyógyszerszámlája évi 80 ezer fontot emészt fel az egészségügyi kasszából.

Az összes elhízott ellátása azonban 16 millió fontra (6 milliárd forint) rúghat, mivel ez a 200 személy csak az NHS által hivatalosan ellátottakat takarja. Arról ugyanis nincs pontos adat, hány elhízottról gondoskodnak a szociális ellátórendszerek keretein belül.

"Több százra tehető az otthonaikat elhagyni képtelen szuperelhízottak száma... El vannak rejtőzve az ellátórendszerben, és senki nem tudja, valójában hányan vannak" - idézte a brit lap Tam Fryt, az elhízás problémájával foglalkozó National Obesity Forum illetékesét.

A britek fele ma már kövér vagy túlsúlyos kategóriába esik, az elhízással kapcsolatos betegségek kezelésére évente több mint négymilliárd fontot fordít az NHS.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2983 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x