Egyensúlyozzunk együtt a Tészta hídon!
Címlap / Őrület / Egyensúlyozzunk együtt a Tészta hídon!

Egyensúlyozzunk együtt a Tészta hídon!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Da Vinci Learning vasárnap a Csodák Palotájában június 3-án! 

Hogy lehet 1 kg tésztából olyan hidat építeni, ami akár 5 embert is elbír? Mi az a szakítószilárdság és a fesztávolság? Kit ringatott Newton-bölcsője?

Egyensúly és mechanika témában, játékos és tudományos programokkal, előadásokkal és filmvetítéssel várják a családokat a Csodák Palotájában június 3-án.


Szórakoztató fizikai és kémia kísérletekkel, játékos vetélkedőkkel, exkluzív filmvetítéssel és interaktív előadással várják a látogatókat. A mostani Öveges termi bemutatókon Fazekas Bence az egyensúllyal, mechanikával kapcsolatos legizgalmasabb kísérletekkel készül, többek között rakétázással, labdapattintásokkal és kiderül, hogy mi rejlik a Newton-bölcsője név alatt.
 
Interaktív előadással, élménybeszámolóval és műhelytitkokkal vár mindenkit Filip András, a tésztakirály, aki május 25-én második helyezést ért el 220 kg-ot is elbíró tésztahídjával, az Óbudai Egyetemen rendezett Tésztahíd Építő Világbajnokságon. Eddigi versenyeken született eredmények alapján nem szerénytelenség azt állítani, hogy a RECCS a világ legerősebb mezőnyt felvonultató és legszínvonalasabb tésztahíd-építő versenyévé vált.
 
A mechanikával kapcsolatos kérdésekre az előadásokon kívül hétköznapi tudományreceptekkel, kísérletekkel és a Da Vinci Learning TV-csatornáról jól ismert filmekkel keresik a választ az egész nap során.
 
További részletek, érdekességek, hírek és interaktív tartalmak a Da Vinci Learning - Magyarország Facebook oldalán és megújult honlapján.
 
Programok:
Kísérleti bemutatók a Da Vinci Learning TV-csatorna Felfedező Expressz című műsoraiból
Helyszín: Öveges terem
Kísérleti bemutatók: 11:00, 13:00, 15:00 és 17:00 órakor
 
Da Vinci Learning Mozi:
Minden nap Da Vinci Learning Mozi a Csodák Palotájában! Üljön be egy Felfedező Expressz vetítésre, tudjon meg többet világunkról, figyeljen meg érdekes kísérleteket és tanuljon együtt gyermekével!
A Da Vinci Learning Vasárnapok alatt a mozivetítések a kísérleti bemutatók között tekinthetők meg. Helyszín: Moziterem
 
Interaktív előadás
Filip András – tésztahíd építő bajnok
Helyszín: Moziterem, 14:00 óra
reccs.uni-obuda.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2295 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x