Szerencsés véget ért két állatkerti gepárd "kirándulása"...
Címlap / Őrület / Szerencsés véget ért két állatkerti gepárd "kirándulása" Ausztriában

Szerencsés véget ért két állatkerti gepárd "kirándulása" Ausztriában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-07

Kiszabadult egy Salzburg melletti állatkertből két gepárd mára virradóra. Az állatokat reggel baj nélkül sikerült visszaterelni kifutójukba. 

 

A két egyéves nőstény, Raha és Juvi komoly ijedtséget okozott néhány közelben lakónak, amikor felbukkantak a Salzburghoz közeli Anif településen egy réten. A gepárdok a közeli heilbrunni kastély állatkertjéből szöktek meg.

"Először azt hittem, nagy kutyákat látok" - mondta az osztrák rádiónak Edith Stock, aki kutyáját sétáltatta éppen, amikor a nagymacskákat megpillantotta. Az asszony közölte, az állatok feléje szaladtak, majd két méterre tőle leültek a földre. Végül szomszédja segítségével, síbotokkal hadonászva és kiáltozással elijesztették az állatokat.


A két gepárd már majdnem teljesen kifejlett példány, de még kötődnek az anyjukhoz. Sabine Grebner, az állatkert igazgatónője szerint ennek köszönhető, hogy a kaland szerencsés véget ért, az anyaállat ugyanis hangosan hívogatta kölykeit, amelyek meg is próbáltak visszajutni az állatkertbe, a kerítés mentén járkálva. Miután megtalálták a nagymacskákat, rendőrök és állatkerti gondozók bekerítették és visszaterelték őket a kifutóba.

Az állatkert állatorvosa hangsúlyozta: a gepárd az emberre nem jelent veszélyt, harapása nem erősebb, mint egy nagyméretű uszkáré. Raha és Juvi hozzá vannak szokva az ember közelségéhez, ezért is viselkedtek nyugodtan.

A riasztás után a gondozók megállapították, hogy a kifutó fakapujának retesze kiesett a helyéről. Az állatkert igazgatónője szerint egy kamaszcsíny lehet az oka, hogy az állatok kiszabadultak. Helyi fiatalok már korábban is többször bemásztak az állatkertbe, hogy bátorságukat próbára tegyék, valószínűleg ők törték fel a zárat - mondta a sajtónak.

 
 
[ 2249 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x