Egy napra a gyermekeké lett a Parlament
hirdetés
Címlap / Őrület / Egy napra a gyermekeké lett a Parlament

Egy napra a gyermekeké lett a Parlament

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-30

Egy napra jelképesen megkapta az Országház kulcsát a megbízott gyermek házelnök és az alelnökök. 


Rendezvénynaptár
Hátrányos helyzetű magyarországi és határon túli gyermekeket látott vendégül az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat (NGYSZ) az immár hagyománnyá vált parlamenti gyermekkarácsonyon az Országházban.
 
A 714 gyerek 12 magyarországi nagyvárosból, valamint Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról érkezett az ünnepségre.
 
MTI Fotó: Illyés Tibor
 
Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, a NGYSZ elnöke a Parlament főlépcsőjénél kialakított színpadon köszöntötte a gyermekeket. Egy napra jelképesen megkapta az Országház kulcsát a megbízott gyermek házelnök és az alelnökök.
 
A megnyitó után Csobot Adél, Antal Tímea és Oláh Gergő, a 2012-es X-faktor tehetségkutató három dobogósa énekelt a gyerekeknek, akik ovációval fogadták a műsort. Ezt követően az Operettszínház művészeinek híres mesefilmslágerekből összeállított produkciója következett. A zenei programot Malek Andrea, illetve Korpás Éva és zenekara karácsonyi műsora zárta.
 
A felsőházi teremben Gubás Gabi és zenekara a Puff Ancsi Karácsonya című zenés mesejátékot adta elő, a Vadász teremben pedig izgalmas kísérletekkel a Csodák palotája várta a gyerekeket. A zene iránt komolyabban érdeklődők a Delegációs teremben Bársony Bálint és zenésztársai hangszerbemutatóval egybekötött zeneóráján vehettek részt.
 
Azok, akik inkább a sportokért lelkesednek, magyar olimpikonokkal és világbajnok sportolókkal találkozhattak, többek között Buzánszky Jenővel, az Aranycsapat egykori tagjával, a NGYSZ sportbizottságának elnökével, Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázóval, Wichmann Tamás kenuvilágbajnokkal, Kovács Katalin kajakozóval, Erdei Zsolt ökölvívóval és Cseh László úszóval is.
 
A dunai folyosón kézműves foglalkozás, arcfestés, buborékfújás és lufihajtogatás szórakoztatta a gyerekeket, akik részt vehettek országházi sétán idegenvezetők kíséretében, valamint a Gobelin teremben megtekinthették a Székelyföldi Legendárium című animációs filmet, amelyet interaktív játék követett.
 
  
 
[ 988 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x