Futókörgyűrű a Parlament körül
hirdetés
Címlap / Őrület / Futókörgyűrű a Parlament körül

Futókörgyűrű a Parlament körül

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-30

Vasárnap az “Olimpiai napjának" tiszteletére megrendezett 12. K&H olimpiai maraton váltóval folytatódott a Futás éve. Az év legnagyobb váltó-futóversenyén, amely része a Nemzeti Sporthivatal “Mozdulj Magyarország" akciójának, az idén három távon, 855 csapat kezében járt  


Rendezvénynaptár
Vasárnap az “Olimpiai napjának” tiszteletére megrendezett 12. K&H olimpiai maraton váltóval folytatódott a Futás éve. Az év legnagyobb váltó-futóversenyén, amely része a Nemzeti Sporthivatal “Mozdulj Magyarország” akciójának, az idén három távon, 855 csapat kezében járt társról-társra a váltóbot közel öt órán keresztül, mintegy hét kilométeres futókörgyűrűt alkotva a Parlament körül. A staféták a hagyományos maratoni (6x7031.5 m), a tavaly bevezetett félmaratoni (3x7031.5 m) és az idei újdonságnak számító minimaratoni (3x2100 m) távokon versenyeztek.

Elsőként a K&H minimaratoni váltó háromfős csapatainak első embereit szólították a rajtvonalhoz. A többnyire kisiskolásokból vagy kisgyermekes családi csapatokból álló staféták láthatóan nagy izgalommal várták a rajtpisztoly eldördülését, amely John Hollowsnak, a K&H vezérigazgatójának a kezében sült el. A legapróbbak is könnyedén teljesítették a távot gyakran szüleik kíséretében. A célban aztán megindult az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes kötöttfogású birkózó Deák Bárdos Mihály és Virág Lajos olimpikonjaink kézjegyével ellátott frizbik és labdák utáni vadászat, amelyet a helyszínen dedikáltak a magyar sport kiválóságai.

Amíg a “kicsik” kipihenték a verseny fáradalmait, addig a “nagy” váltók már serényen készülődtek. A maratoni és a félmaratoni váltó mezőnyét az aerobik világbajnok Katus Attila vezényletével a Coca-Cola Testébresztő programjának nagykövetei melegítették be a rajt előtt.

A hangulat és a várakozás egyre fokozódott. Még néhány utolsó simítás, csapattársi jó tanács, váltóbot igazítás és következett a közös visszaszámlálás, amellyel elkezdődött a több órás váltófutó-fesztivál.

A legnagyobb érdeklődés a maratoni táv versenyét kísérte. Az élen a Dover Fergeteg csapata nemcsak nevében, de iramban is fergeteges tempót diktált. A vezető staféta második embere alig néhány percen belül utolérte a mezőny végét, így kialakult az összefüggő futókörgyűrű az Országház körül. A Dover Fergeteg válogatott atlétákat is felvonultató csapata végig vezetve rajt-cél győzelmet aratott. A staféta “szóvivőjétől” Farkas József Zoltántól megtudtuk: “A héten, szinte az utolsó pillanatban telefonon és sms-eken keresztül szerveződött a csapatunk. Nagyon jó verseny volt, a hangulat önmagáért beszél. A legnagyobb ellenfelünket, a Vasas csapatát sikerült ismét legyőznünk, így személy szerint nekem ez már a harmadik diadalom, amit ezen a versenyen szereztem az elmúlt esztendőkben.”

A hölgyeknél is rajt-cél győzelem született, a veszprémi atlétáknak köszönhetően a VEDAC vitrinjét díszíti majd a győzelmi serleg.
A K&H olimpiai maraton váltó évek óta médiabajnokság is egyben, amelyet idén zsinórban ötödször a Honfi Gábor vezényelte Szuperinfó csapata nyert meg, a Sztár Sport és a metro hírújság legénysége előtt.

A nap végére az elégedett, mosolygós arcok láttán bebizonyosodott és egyértelművé vált, hogy okosan döntöttek azok, akik családjuk, barátaik, vagy kollégáik körében az aktív, sportos pihenést választották ezen a nyári vasárnapon.

A BSI következő budapesti eseménye a magyarországi újdonságnak számító 1. ABLON Business Run, június 11-én a Felvonulási téren. Vidéken a 2. K&H olimpiai futónapok öt helyszínből – Kaposvár, Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Győr – álló versenysorozata kezdődik Somogy megyében, június 12-én.

12. K&H olimpiai maraton váltó, Budapest-Kossuth tér
Eredmények (abszolút):
K&H maraton váltó (6x7032.5 m)
Férfiak.
1. Dover Fergeteg (Nagy György, Pelsőczy Attila, Szabó Gábor, Szabó Imre, Farkas József, Kőműves Norbert) 2:12:45
2. Vasas Humansoft (Zatykó Miklós, Jenkei András, Szederkényi Máté, Szabó Imre, Kustos Szabolcs, Berkovics Imre) 2:16:55
3. Bp. Honvéd SE (Ott Balázs, Molnár Dániel, Khoór Bence, Steib Péter, Kariss Gergely, László Balázs) 2:18:12
Nők:
1. VEDAC (Brassay Réka, Averbach Szilvia, Kiss Melinda, Zsiga Tímea, Gáti Gerda, Kulics Beatrix) 2:45:48
2. Miki Team Villámlábú Csajok (Kulcsár Éva, Rédli Szilvia, Mészáros Szilvia, Kovács Kriszta, Benkó Gabriella, Fehértői Vali) 2:50:27
3. Vasas Humansoft (Takács Andrea, Mizsér Fruzsina., Márky Anna, Várhegyi Petra, Kurucz Krisztina, Gyurkó Fanni) 2:53:49
Médiabajnokság:
1. Szuperinfó (Zaban János, Dursch Gábor, Lajtos Márton, Nagy Sándor, Nemes Nagy Tibor, Honfi Gábor) 2:30:17
2. Sztársport (Asztalos András, Gelley István, Dragomán Zsolt, Mach József, Ch. Gáll András, Buzgó József) 2:57:1
3. metro hírújság I. (Kóti Lóránt, Hivatal Péter, Boldvai Balázs, Poós Péter, Bíró Attila, Vargyas András) 3:04:06
K&H félmaraton váltó (3x7032.5 m)
Férfiak.
1. Matasz (Sió Zoltán, Homola Viktor, Szekeres András) 1:15:13
2. Keresztapák 1:15:17
3. Gyuró-Team SE A csapat 1:19:18
Nők:
1. Gyárvárosi DSK-s Lányok (Söregi Ágnes, Varga Barbara, Koncz Ágnes) 1:28:50
2. Lepényváltó 1:29:33
3. Fél Tucat Cici 1:38:53
K&H minimaraton váltó (3x2100 m)
Férfiak.
1. Gyuro -Team SE D csapat (Jakus Tibor, Tóth Norbert, Tóth Mátyás) 23:42
2. Alkalmi Futók 25:37
3. KSI Csigák 25:54
Nők:
1. Három Grácia (Csathó Lotti, Szabó Zita, Hajdú Rita) 24:38
2. Kerék Utcai Általános Iskola 25:23
3. Uncsitesók 29:09 
 
[ 575 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x