Tömeges fogmosás rekord
Címlap / Őrület / Tömeges fogmosás rekord

Tömeges fogmosás rekord

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

A Colgate Szájápolási Hónap idén is a rendszeres fogászati szűrővizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet.  

A tömeges fogmosás Guinness világrekordjának megdöntésére készül a Colgate a Magyar Rákellenes Ligával közösen az immár nyolcadik alkalommal, szeptemberben zajló Colgate Szájápolási Hónap alatt. Az új világrekord felállításában 11 000 kisiskolás működik majd közre 2006. szeptember 22-én, a Margitszigeti Atlétikai Központban.
A Colgate Szájápolási Hónap idén is a rendszeres fogászati szűrővizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet. A prevenciós programot a Magyar Fogorvosok Egyesülete és a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata is támogatja.

A Colgate Szájápolási Hónap célja ismételten felhívni a lakosság figyelmét a rendszeres szájápolás és a fogászati szűrővizsgálatok fontosságára. A program ideje alatt az ország több száz fogorvosi rendelőjében várják a szakorvosok a magyar lakosságot az ingyenes fogászati szűrővizsgálaton való részvételre. A szűrővizsgálaton való megjelenést naptárral és fogkrémmel is jutalmazzák.

Hazánkban évről évre több szájápolási termék fogy, de még mindig alacsony a fogkefe - és fogkrém használat is adatok: tavaly egy fő átlagosan 3,3 tubus fogkrémet és 1,1 fogkefét használt. Ezekkel a szájápolási adatokkal hazánk elmarad az EU-s átlagtól (4 tubus fogkrém és 1,4 fogkefe).

Rendszeres fogászati szűréssel megelőzhetőek illetve gyógyíthatóak lennének a szájüregi betegségek is. Magyarország a szájüregi rákok által okozott halálozás tekintetében első helyen áll Európában. Évente közel kétezer ember hal meg a szájüreg rosszindulatú daganata miatt hazánkban.

A Colgate idén is működteti a Szájápolási Hónap hivatalos weboldaldalát, a www.szajapolasihonap.hu.-t, ahol a látogatók információkat kapnak a prevenciós kampány híreiről, eseményeiről valamint a szűrésben résztvevő több száz rendelő elérhetőségéről.

Idén a Szájápolási Hónap legfontosabb eseményeként a Colgate a Magyar Rákellenes Ligával közösen Guinness világrekord felállítására készül. Szeptember 22-én, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban 11 000 magyar kisiskolás részvételével, közös, tömeges fogmosással kívánják felhívni a világ figyelemét a szájápolás és a szájüregi daganatok elleni küzdelemre. A jelenlegi rekordot 10.800 iskolással a Fülöp-szigeteken állították fel ez év januárjában.

Az eseményen a Colgate számos érdekes programmal is jelentkezik majd: a gyerekek a helyszínen élőben találkozhatnak majd a népszerű Colgate-Nyuszival, Fogsor doktorral, aki óriás fogkeféjével is segíti a kicsiket majd a helyes fogmosás gyakorlásában.

A színpadon olyan közkedvelt sztárok lesznek majd láthatók, mint például Farkas Bertalan, Geszler Dorottya vagy Tóth Vera, akik maguk is beszámolnak arról, miért fontos számukra a helyes szájápolás és a szűréseken való részvétel. Ők a Colgate által 2004-ben alapított Colgate Mosoly Klub tagjaiként vállalták, hogy mindent megtesznek a szájápolás széles körben való népszerűsítéséért. A helyszínen megjelenő iskolásokat emellett arcfestők, lufi-hajtogatók, Fogkatona -és Colgate nyuszi bélyegzés, és óriás Fogsor Doktor nyuszis fotózás és Colgate ajándék naptárak várják.

Dr Irmes Ferenc, a Colgate szájápolási szakembere elmondta: „ A fogászati szűrés fontos szerepet játszik a szájüregi betegségek megelőzésében. Tudjuk azonban, hogy évente egy hónap nem elegendő a helyes szájápolási szokások kialakításához. Szeretnénk folyamatos igényt kialakítani az emberekben fogazatuk ápolására, megóvására. Ezért is döntöttük egy olyan szájápolási naptár kiadása mellett, mely segítségével mindenki nyomon követhet, mikor válik időszerűvé a fogkefe-csere vagy a következő szűrővizsgálat ideje. Reméljük, hogy ez a kiadvány is hozzájárul a magyar szájápolási szokások javulásához.”

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 998 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x