Hogy ne kapjunk hőgutát? - Környezetvédelemmel!
Címlap / Otthon / Hogy ne kapjunk hőgutát? - Környezetvédelemmel!

Hogy ne kapjunk hőgutát? - Környezetvédelemmel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-22

Talán sokan úgy gondolják, már mindegy, nincs mit tenni, nem érdemes törni magunkat a Földért. Mégis ha a hőmérő higanyszálára pillantunk a nyár közepe táján, láthatjuk évről-évre magasabbra kúszik csíkja. Kis túlzással kijelenthetjük: szinte kinyírtuk a Földanyát. 

Persze, Anyácska még él, és hordja is hálátlan kölykeit hátán, de büntet is, talán némi nevelési célzattal. A klímaváltozás elcsépelt fogalom, ez azonban nem jelenti azt, hogy mögötte nem áll valós tartalom! Öreganyáink azt rebesgetik valami vészjósló közeleg, de azt is mondják ugyanakkor, régen is volt kánikula, régen is volt tomboló, hirtelen előpattanó jég-vihar. Azonban a tempó, a gyorsaság, a meglepetészerűség, vagy a forróság foka, szintje jóval a mostani alatt járt. Az emberi faj a környezetszennyezéssel az élen végzett az önpusztításban. Amit figyelmetlenségünkért kaptunk és kapunk, nem bizonyos, hogy túlélhető.

A hét folyamán egy erős anticiklon éri el hazánkat, melynek hatására megszűnik a jótékony feláramlás, így a felhőképződés szinte megáll, vagyis észrevehetetlenné válik. Felhők nélkül pedig sem árnyék, sem eső nem várható a napokban, így a hét végéig, egészen szombat éjszakáig az európai ember számára szokatlan, elviselhetetlen hőség várható. A hőmérőre pillantva szemünk a jól ismert Douglas Adams-i számon akadhat meg, ez pedig a: 42.

Akár viccesnek is találhatnánk ezt a összefüggést, csak hogy ez az árnyékban mért hőmérséklet, a napon ennél jóval nagyobb forróság várható, amely közelíti a bizonyos mosógépgyártók által javasolt könnyen fehérítő 60 fokos mosás átlagát. E mellett az UV-B sugárzás mértéke elérheti a kritikus 8-as számértéket - szemre és bőrre egyaránt ártalmas lehet.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3309 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x