HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-10-20
Címlap / Otthon / A színes E- számok, melyek hiperaktivitást okozhatnak!

A színes E- számok, melyek hiperaktivitást okozhatnak!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-10-20

Az áruházak gondolái között egyre több buzgón olvasó anyukát, nagyit fedezhetünk fel. Mielőtt a kosárba teszik a gyermek által kedvelt finomságot, elolvassák, mit írtak a gyártók a termékre annak összetevőiről. 

 

A két agyfélteke akkor képes egymás munkáját segíteni-kiegészíteni, ha agyunkat szükségleteinek megfelelően tápláljuk vitamindús étrenddel, a tudaterősítés érdekében rendszeresen megtornáztatjuk, pihentetjük (relaxálunk-meditálunk) és álmot hozó minőségi alvással kikapcsoljuk.

 

Az étkezés és tudatállapot kapcsolata
Az, hogy mikor, miből, mit és hogyan eszünk, nagyban befolyásolhatja tudatállapotunkat, energiaháztartásunkat. Főként a gyerekek táplálkozására szükséges fokozottan odafigyelni... bár nagyon pici betűkkel, de már hazánkban is ott szerepel az élelmiszereken az összetétel.

 

 
Brit kutatások a hiperaktivitás és színezékek kapcsolatáról
Életfontosságú információkhoz jutunk, ha szemügyre vesszük pl. az E-betűket...

 

Brit kutatók 3, illetve 8-9 éves gyermekekből álló csoportokat vontak be vizsgálataikba, melyben a gyermekek körében kedvelt élelmiszerek (italok, édességek, jégkrémek) gyártásában felhasznált mesterséges élelmiszer-színezékek, illetve a nátrium-benzoát együttes fogyasztásának hatását vizsgálták két adalékanyag-keverék formájában.

 

Az „A” keverék a tartrazin (E-102), narancssárga S (E-110), azorubin (E-122), ponszó (E-124) és nátriumbenzoát (E-211), míg a „B” keverék a narancssárga S (E-110), kinolinsárga (E-104), azorubin (E-122), allúrvörös (E-129) és nátriumbenzoát (E-211) adalékanyagokat tartalmazták. A vizsgálatban tesztelt valamennyi adalékanyag engedélyezett, elsősorban édességek, finompékáruk és üdítőitalok gyártásában használatosak.

 

A Southampton Egyetem kutatásait az FSA felügyelte, az eredményeket az élelmiszerekben, fogyasztói termékekben és a környezetben előforduló kémiai anyagok toxicitásával foglalkozó, független, brit, tudományos szakértőkből álló tanács értékelte.

 

Veszélyes élelmiszeradalékok? >>

Egy kis adalék a hiperaktivitáshoz
A vizsgálat eredményei arra hívják fel a figyelmet, hogy a tanulmányban felhasznált adalékanyag-keverékek fogyasztása szerepet játszhat a gyermekkori hiperaktivitás, illetve hiperkinetikus zavar kialakulásában. (Az, hogy a viselkedési zavarok kialakulása egy-egy színezőanyagnak, vagy azok együttes hatásának tudható be, jelenleg még nem ismeretes.)

 

A hiperaktivitás kialakulásában számos tényező (pl. genetikai tényezők, koraszülött, környezeti hatások) együttesen játszik szerepet, ezért a mesterséges élelmiszerszínezékek étrendünkből való végleges törlése önmagában nem jelent teljes garanciát a viselkedési zavarok kialakulásának megelőzésére, azok megszüntetésére. Azáltal azonban, hogy a szülő nem vásárol „problémás” mesterséges színezéktartalmú élelmiszert gyermekének, a kiváltó okok számát, ezáltal pedig az előfordulás valószínűségét csökkentheti. Mivel valamennyi forgalomba kerülő élelmiszer esetén köteles a gyártó feltüntetni az előállítás során felhasznált összetevőket, így a színezékeket és egyéb adalékanyagokat (nevesítve vagy E-számmal) is, vásárláskor érdemes figyelni a termékek címkéjét.(A cikk nem ért véget. Lapozon tovább!)


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[2369]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x