Robbanás a világba! Krízis vagy katarzis? - a szülés
Címlap / Otthon / Robbanás a világba! Krízis vagy katarzis? - a szülés

Robbanás a világba! Krízis vagy katarzis? - a szülés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Átformáló és életre szóló élmény, amelyet nem lehet elégszer körüljárni, mindig új arcát mutatja. Pontosan mit is képvisel életünkben? A világhírű kultúrantropológus előadása támpontot adhat! 

A tavasz nem csupán a megújulás, hanem az új élet jelképe is. Új idő, midőn az ifjak napvilágot látnak. Olyan tökéletes ez a pillanat, annyira egyszerű, mégis mindent áttranszformáló. Nem kell hónapokat várnunk ha a szülés témakörében, a tavaszhoz illő hangulatú előadásra vágyunk, a Születés Hetéig még több alkalommal csodás programokon vehetünk részt!

Persze nem egyszerűen a születésről beszélünk. Felvetődik a szülés dilemmája, döntéshelyzete, két arca: krízis vagy katarzis? Vajon bele kell szólnunk? Vagy csak úgy engedjük megtörténni? Számos kultúrkörből példát meríthetünk. Korunkban talán már senki sem kapaszkodik majd egy faágba segítő képpen, valami közelebbire vágyunk, de a helyzet harmóniája elkísérhet minket még évezredeken át is, a modern kor rohanásában, hiszen ilyenkor egy kicsit mindannyian lelassulunk. A háborítatlan szülés fogalma egy valóban pontos meghatározás. Nincs ebben semmi töltelék, semmi felesleges és magyarázni sem kell, épp annyira egyszerű, mint amennyire tökéletes. Szabadon megválasztva, kívánalmainknak megfelelően érdemes a világot megáldanunk.

HarmoNet tipp: Boldog szülés >>

Sheila Kitzinger ismét Magyarországon
Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-be a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetéből való fölszabadításának első lépéseként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, fölmérve az otthonszülés körül mostanra kialakult helyzet fontosságát, az Otthonszülés napja és a Harmadik pelenkás akció alkalmából ismét Magyarországra látogat.
Két előadást tart, és egy könyve jelenik meg, amelynek könyvbemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

 1. 2008. április 5. 18.00 óra
  Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis?
  Könyvbemutató és dedikálás
  Libri Mammut Könyváruház
  1024 Budapest, Margit krt. 87-89.
 2. 2008. április 6. 16.30-tól 18.00-ig
  Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban
  Előadás és beszélgetés
  Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület
  Belépődíj: 1500 Ft
 3. 2008. április 7. 9.00-től 16.30-ig
  A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés
  Konferencia Sheila Kitzingerrel és másokkal
  Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület
  Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
  Program: Szules.hu

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5207 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x