Mert egyszer béke lesz!
Címlap / Otthon / Mert egyszer béke lesz!

Mert egyszer béke lesz!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Ragadj fáklyát és találd meg a helyed ebben az eszmei alakzatban. Ingyenes program, ahol nem csak nézelődsz, tehetsz is!  

  • 5 éve, hogy az USA megtámadta Irakot, ellenszegülve a nemzetközi jognak.
  • 5 éve tart a háború, mely eddig is százezrek életét követelte.
  • 5 éve tudjuk, hogy hazug indokok alapján támadták meg Irakot.
  • 5 éve támogatja ezt az illegális és hamis indokokon alapuló háborút a magyar kormány is.
  • 5 éve követelik emberek százezrei világszerte ennek a terrornak az azonnali befejezését, a katonák visszahívását Irakból és Afganisztánból, a fegyverkezési verseny, és különösen a nukleáris fegyverkezés azonnali leállítását.
  • 5 éve formáljuk meg ezen az évfordulón az élő fáklyás békejelet, hogy kiálljunk a Gandhi, Martin Luther King és Silo által kijelölt út, az aktív erõszakmentesség mellett, a társadalmi és a személyes megbékélés mellett

- szól az erős, figyelemfelkető felhívás a Humanista Mozgalomtól!

Mióta?
Idén ötödik alkalommal rendezik meg a fáklyás Békejelet. 2004-ben 750, 2005-ben 1800, 2006-ban már 3500 fáklyás alkotta az alakzatot a Hősök terén, 2007-ben pedig nem csak a Hősök terén, de Budapest más pontjain, más magyar városokban és a világ számos országában is voltak békejelek.

Mi a Békejel üzenete és mire jó?
A 2004-es Békejel aktualitását az iraki háború elindításának egyéves évfordulója adta. Most ismét felszólitjuk a magyar diplomáciát, hogy egy valóban erőszakmentes külpolitikát képviseljenek, azonnal hívják haza az Irakban és Afganisztánban állomásozó magyar csapatokat.
Mit tudtok ezzel elérni?

Világos, hogy ezekkel a megmozdulásokkal nem lehet megállítani a háborúkat, vagy bármilyen konkrét eredeményt elérni. Ez nem csak egy-egy látványos esemény, hanem egy széleskörű, erőszakmentes mozgalom létrehozásának kulcspontja. Ezek az események jó lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevőket már az előkészítés során, majd az eseményt követõen is bevonják és aktívvá tegyék a mozgalomban. Hasonló gondolkodású fiatalok találkozhatnak, eszmecserét folytathatnak. Közösen többet tehetünk!

Hogyan lehet részt venni?
Aki fáklyásként szeretne állni az alakzatban, annak szükséges előzetesen jelentkezni. A program honlapján lévő e-mail címen lehet jelentkezni, vagy keresd meg azt a szervezőt, akivel kapcsolatban vagy, és regisztrálnak. Minden résztvevő a Békejel egy előre meghatározott szektorában fog állni. A résztvevők "fáklyajegyet" kapnak, melynek ára: 600 Ft. Az így befolyt összegekből tudjuk fedezni kiadásainkat (fáklyák, színpad, hangosítás, plakátok, szórólapok nyomtatása, stb.)

Mi lesz a Békejel után?
A Békejel után természetesen nem áll meg az élet! Folytatják tevékenységeiket kisebb csoportokban a különböző társadalmi konfliktusokkal kapcsolatban. Energiáikat azonban elsősorban a teljes nukleáris leszerelés kampányra fogják irányítani - áll a Békejelnek szentelt honlapon. E mellett folyamatos képzéseket, bekapcsolódási lehetőségeket szerveznek az új aktivisták számára.

Esztétikai élmény is
A program nem csak eszmei értékű, a sötétedéskor megkezdet program valódi gyönyörűség. A fáklyákból több ezer ember óriási békejelet hoz létre, amely remélhetőleg minden gondolati sötétséget bevilágít majd, egy emberibb jövő reményében.
Szervezők a Humanista mozgalom, az Ifjú Humanisták a Békés Jövőért középiskolás csoport, a Háború Nélküli Világ Kampány, Az Utca Embere önkéntes hálózat, az EGYmásért Műhely, az AfroAid, Afrikában működő közhasznúak, és a Humanista Párt.

A program március 30-án, 18 órakor kezdődik Budapesten, a Hősök terén.

www.bekejel.net

Fodor Kata


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2367 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x