Igényesség otthonodban. Az abroszod árulkodó jel, Rólad!...
Címlap / Otthon / Igényesség otthonodban. Az abroszod árulkodó jel, Rólad!

Igényesség otthonodban. Az abroszod árulkodó jel, Rólad!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Manapság kicsit ritkul az abroszok használata, pedig jelentőségteljes képet adhat a lakásról és önmagunkról a hozzánk látogató számára. Fontos, hogy mintája és színei harmóniában legyenek a többi berendezési tárggyal. Mivel a leginkább szem előtt lévő terület fontos odafigyelni rá. Legyen tiszta vasalt és az ízlésünknek leginkább megfelelő. Kellemes érzés legyen ránézni. Az asztal körüli beszélgetések a meghitt családi tűzhely melegének érzését biztosítják. 

Feng shui szempontjainak figyelembevétele
Ha a szerelem területére esik a feng-shui szerint az asztalunk, (a lakás jobb hátsó sarokhoz tartozó területe) akkor célszerű páros számú székkel körülvenni. Az abrosz színe ebben az esetben lehet pirosas, rózsaszín, vagy olyan szín, ami a szerelemre emlékezetet. Tegyél rá két gyertyát vagy két szál virágot. Ha így díszíted akkor, hangulatod biztos, hogy a szeretet felé fog elmozdulni. Valószínűleg azoknak az érzései is erre összpontosulnak majd, aki belép ebbe a szobába.


Ha például a pénz vagy a karrier területén fekszik az asztal, (a lakás bal hátsó sarokhoz tartozó területe) akkor a terítőnek érdemes ezeket a jegyeket magán hordozni. A piros itt is jelentős lehet ugyanakkor beléphet a kék és a fehér is. Jó, ha aranyszínű vagy ezüstszínű hímzéssel ellátott abroszt is beszerzel, ez ugyanis a sikere a pénzre utaló szimbólum.

Ha a lakás vagy szoba közepén van az asztal, akkor minden földszín használható. Sára, barna, keki, zöld, fekete. ez esetben a biztonságérzést fontos kiemelni. A stabilitás kapjon a terítőn hangsúlyt. Mintában lehetnek indák, gyökerek, vagy sziklák, esetleg mértani alakzatok, bár ez utóbbiakkal csak óvatosan. A szimmetria a teljesség megjelenítése miatt hasznos.

HarmoNet tipp: Végre fény, végre virágok! Lakberendezési tippek tavaszra >>

Mintázat
A terítő mintája azon kívül, hogy alkalmazkodik egy-egy ünnephez mindig különleges hangulatot tud teremteni. Érdemes játszani a virágmintás pöttyös, vagy a kár a kockás vegyítésével. Ha van valamilyen bútor a szobában, akkor összehangolhatjuk annak motívumaival az abrosz mintáit. Egyszerű vonalvezetésű, szögletes bútorok és geometriai mintákkal ellátott szőnyeg mellé például semmiképp ne válasszunk kis apró virágmintás terítőt, vagy fordítva. Virágokkal és finom vonalakkal ellátott bútorok és más lakástextíliák mellé nem harmonizál egy geometriai alakzatokkal díszített terítő.

Színek

Itt a környezettel történő harmónia mellett, játszhatunk kicsit érzelmeinkkel is. Mint köztudomású a színeknek nagyon nagy hatásuk van lelki világunkra. A legjobb, ha mindig a hangulatunknak megfelelő színt választjuk. Ami éppen a leginkább tetszik. Ha ránézel és kellemes jó érzés tölt el, akkor az a megfelelő számodra. Ha vendégeket vársz és a tisztaság és rend benyomását szeretnéd kelteni akkor csakis a fehér szín jöhet szóba. Ha vidám társaság fog az asztal köré ülni, akkor világos színeket válassz és legyen mintás minél több színnel az adott abrosz. Egy romantikus vacsorához pedig narancstól kezdve a rózsaszínen át a mély bordóig apró mintákkal díszített terítő a megfelelő.



Anyaga

A 100% pamuttól egészen a 100% poliészterig sokféle anyaggal találkozhatunk az asztalokon. Kisgyermekes családoknál célszerű valamilyen könnyen tisztítható anyagot választani. Polytextília: Lemosható asztalterítő alapanyag. Textil szövet alapanyagot laminálnak egy fóliával, így egy vízhatlan szövethez jutunk. Ez az anyag kiváló kisgyermekes családoknak. Továbbá kültéri használatra is megfelelő. Mintás és egyszínű változatban is megtalálható. Hasonló célokat szolgál a szennytaszító kikészítésű damaszt.

HarmoNet tipp: Színes és levegős - tavaszváró lakberendezés >>

Az eleganciához a pamut és a selyemhatású terítők passzolnak, kevés mintával és szolid hímzéssel. A vagányság kifejezője pedig a minél nagyobb minta és rengeteg szín egyszerre történő használata, akár többféle kelmekombinációval. Ez utóbbi kreatív személyiségre utal.

Az abrosz így válik lakásunk élő díszévé és beszédes elemévé.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9899 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x