Betegség-e a hiperaktivitás - orvosi kritika a pszichiátereknek...
Címlap / Otthon / Betegség-e a hiperaktivitás - orvosi kritika a pszichiátereknek

Betegség-e a hiperaktivitás - orvosi kritika a pszichiátereknek

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Egy Nagy-Britanniában dolgozó kanadai kutató szerint rosszat tesznek a hiperaktív gyermekeknek azok az orvosok és szakértők, akik azt állítják, hogy a hiperaktivitás, mint jelenség, abban az értelemben, ahogy most használjuk mindig is létezett. 

Dr. Matthew Smith szerint nemcsak, hogy rossz az elképzelés, de káros is, mind a gyerekek, mind a szüleik és orvosaik számára.

"A hiperaktivitási rendellenesség, más néven ADHD az egyik leggyakrabban diagnosztizált gyermekkori pszichiátriai kórkép manapság, - nyilatkozta Dr. Smith - amit legtöbbször Ritalinnal, vagy más gyógyszerrel kezelnek. Teszik ezt annak ellenére, hogy az ’50-es évek előtt ez a betegség tulajdonképpen nem is létezett."



„A hiperaktivitás jelenség, abban az értelemben, ahogy manapság használjuk, egy téves elképzelés terméke, amelyet 1957-ben írtak le először betegségként. Természetesen előtte is létezett a hiperaktív viselkedésforma, csak ezt egész egyszerűen nem tartották kórosnak."


HarmoNet tipp: Megtalálták a hiperaktivitás és figyelemzavar legfőbb kiváltóját! - Csak a szülőn múlik, hogy a gyermek elszenvedi vagy sem! >>

A legtöbb szakértő szerint a hiperaktivitás egy univerzális jelenség, amely olyan hatalmas történelmi személyiségeket is érintett, mint Mozart, vagy Einstein.
Smith szerint azonban a hiperaktivitás az utóbbi ötven év szociális, kulturális, politikai és környezeti változásainak terméke.

"Amikor az 1957 előtti időkről beszélünk, hajlamosak vagyunk megfeledkezni azokról, a szociális változásokról, amelyek lehetővé tették, hogy egy gyermeket hiperaktívnak tartsanak a szülei, és hogy ezt az állapotát gyógyszerekkel próbálják meg kezeltetni."



"Az 1950-es években az Egyesült Államokban jelentősen megváltozott az oktatási rendszer. Világos, hogy annál a gyereknél, aki naponta több órát focizhat, nem jelent problémát a hiperaktivitás. Ha ugyanennek a gyereknek napi hét-nyolc órát kell folyamatosan egy osztályteremben ülnie, ott már gondok adódhatnak."


"Meg kell vizsgálnunk hát közelebbről, azokat a szociális és történelmi változásokat, amelyek eredményeképpen a hiperaktivitás, mint fogalom, létre jöhetett, és ennek fényében kell eldöntenünk, valójában mely gyermekek szorulnak kezelésre, és melyek nem."

Medipress
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2704 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x