Kinyitott az év
Címlap / Otthon / Kinyitott az év

Kinyitott az év

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Fehér blúzos-inges, sötét szoknyás-nadrágos gyerekek özönlik el a várost és a falut. 7-25 év közötti ifjak mennek mindenféle oktatási intézmények évnyitó ünnepeire. Iskolaigazgatók porolgatják tavalyelőtti beszédüket - úgysem emlékszik rá senki. Mert az évnyitó beszédek sajátja ez: Soha, senki nem emlékszik rájuk. 

Ideges szülők glancban és glédában sorakoznak a megszeppent elsősök háta mögött, néhány áldozattudatos „eszemkás” (szülői munkaközösség, új szóval iskolaszék. A szerk.) szervezkedik a hátsó sorokban osztálypénz ügyében. A nyolcadikosok idétlenkedési és udvarlási kísérletei tarkítják az eseményeket, időnként megszólal egy fingópárna, vagy felsikít egy lány. Ideges osztályfőnökök pisszegnek, nulla felé konvergáló hatékonysággal. Szól a himnusz, párhuzamosan a madárdal. Az obligát vadgesztenyefákról pillanatok alatt a széplány-blúzokban landol néhány bökős termés. Kovács Pisti/Évi unalmas verset szaval – minden évben ugyanazt – és az énekkar énekel. Vagy a magnó.

Diri bácsi/néni elmondja a beszédét – utólag soha, senki nem tudja elmondani miről volt szó ebben. (A HarmoNet szerkesztőségében körbefuttatott gyorskérdés alapján átlagosan fejenként 15-20 saját jogú évnyitón, és több, a gyerekeink számára rendezett évnyitón vettünk részt – egyikünk sem tudott semmi olyasmit felidézni, ami az évnyitós beszédekből emlékezetes lett volna!)

HarmoNet tipp: Iskolakezdő horoszkóp! - Mire készülj fel, anyuka? >>

Megnyílik az év

A pedagógusok habitusuktól függően kihirdetik az év eleji dörgedelmeket, mely szerint, aki most nem köti fel a lenge magyar alsóneműt, az bizonyára nyilvánosan elvérzik. Kiderül, hogy a szemét X már megint röpdogával fog indítani, de Y jó fej lesz, és múzeumi kirándulásra visz, kikérve a csapatot a matekról és a tesiről – ami már megint a nap végére esik, szokás szerint. Ugyanis kiosztják az órarendeket –elehet szörnyülködni, melyik a legócskább nap a héten. (mindegyik az)

Könyvek és görnyedés

A könyvekre minden évben szintén azonos szabályok vonatkoznak – egy részükről kiderül, hogy felesleges. egy részükről kiderül, hogy másik kell helyette. Egy részük nem beszerezhető, s a többségük marha drága és rohadt nehéz. Az elsősöknél kiderül, hogy nem lesz szükség annyi színes cerkára és zsírkrétára, mint amennyit a gyerek könyörgésére beszereztünk. Viszont kell még néhány adag színes korong –ebből csak egyet vettünk.

HarmoNet tipp: Szeptemberig a szülők csengetnek. Mennyibe kerül az iskolakezdés? >>

Globális utálkozás

Az iskolakezdéskor nagyjából csak az elsősök lelkesek, akiket még egyenesben tart a szülők buzdítása, s nem hallották ki mögüle a hamis felhangokat. Az iskolát ugyanis nem csupán divatból gyűlöli a legtöbb gyerek. A tananyag jó része fölösleges. (Egyértelműen az) Az oktatott módszerek gyakran elavultak, az oktatáshoz használt módszer minden, csak nem korszerű – tisztelet a kivételes iskoláknak – és a számonkérés legtöbb helyen arra irányul, amit nem tud a gyerek, s nem arra amit tud. A tanárok számára túl sok az adminisztratív kötelezettség, kevés a pihenés, a diákok pedig egyre kevésbé hajlandók valakit a kötelmek jogán tisztelni. Ragaszkodnak ahhoz, hogy vagy önmagáért tisztelik nevelőjüket, vagy sehogy.

Kinyitott a tanév 2009 – 2010! Sajnos, csak annyit mondhatunk, mint a viccbeli orvos a halálos beteg páciensnek, biztatásként: Hajrá!

G.K.
Kép: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1767 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x