A feng-shui története
Címlap / Otthon / A feng-shui története

A feng-shui története

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A messzi múltba nyúló történet, mely a Feng Shui születését meséli el egy teknőssel kezdődik. Ezt az állatot pillantotta meg ugyanis a Hszia dinasztia alapítója, Fu Hszi császár, mikor egyszer a Sárga-folyó partján meditált. A vízből partra mászó állat páncélján különös jeleket fedezett fel, melyekből megalkotta a kínai számmisztika, asztrológia alapjául szolgáló téziseket.  

A messzi múltba nyúló történet, mely a Feng Shui születését meséli el egy teknőssel kezdődik. Ezt az állatot pillantotta meg ugyanis a Hszia dinasztia alapítója, a hatalmas uralkodó, Fu Hszi császár ( Kr. előtt 2953- 2838 ), mikor egyszer a Sárga-folyó partján meditált. A vízből partra mászó állat páncélján különös jeleket fedezett fel, melyekből megalkotta a kínai számmisztika, asztrológia alapjául szolgáló téziseket.

Az őt követő dinasztiák tovább tökéletesítették e tudományokat, hivatalosan elismerték gyakorlóit, sőt külön kiváltságokban részesítették azon tudós mandarinokat, akik több éves, hosszú tanulmányok után nyertek beavatást a térrendezés titkaiba.

Általuk határozták meg a császárok mely városba tegyék uralkodói székhelyüket, hol alapítsanak új városokat, mikor költözzenek, hová temessék őseiket, majd később őket magukat. E mesterek nélkül egyetlen uralkodó sem mert volna építkezésbe fogni. Ezt később a gyarmatosítók is megtapasztalhatták, hisz sok esetben a helyi lakosság ellenállását pont az váltotta ki Hong Kongban és másutt, hogy valamely Feng Shui szempontból kedvezőtlen területre akarták kényszeríteni az ottaniakat vagy nem megfelelően kialakított munkahelyeket kínáltak részükre.

A Feng Shui követői azt tapasztalták, hogy azon birodalmak, melyek uralkodóik révén követni tudták az idő követelte változásokat hosszú virágzásra számíthattak, vezetőik pedig szerencsében és sikerekben bővelkedő élethez, az anyagiak mellett szellemi értékekben is gazdagsághoz, hírnévhez és persze hőn áhított trónörököshöz jutottak. Természetes, hogy a dinasztiák különféle Feng Shui tanácsadókat alkalmaztak, féltve őrizték titkaikat, nem riadtak vissza a leírt tudás meghamisításától, könyvégetéstől sem, ha ezt birodalmi és személyes érdekeik megkövetelték.

Így az sem megdöbbentő, hogy Mao-ce Tung a Kulturális Forradalom idején e tudomány könyveinek sem kegyelmezett, legalábbis nyilvánosan nem. Ám titokban nagy figyelmet szentelt ezen általa tiltott tannak, részletesen tanulmányozva a különféle dinasztiák bukásának asztrológiai okait, mely szintén szerves részét képezi a Feng Shuinak.

Mára a hatalmas méretű külföldön élő kínai kolóniáknak köszönhetően széles körben ismertté vált a Feng Shui Európa és Amerika szerte. Lassacskán nincs olyan könyvesbolt, mely ne kínálná tucatjával e téma könyveit, a lakberendezési boltok polcain pedig ott díszelegnek a különféle szélcsengők, kristályok, speciális tükrök, melyeket a Feng Shui tanácsadók javasolnak különféle térproblémák orvoslására.

Nagy tévedésben él azonban az, aki úgy véli a Feng Shui tudománya csupán annyit jelent, hogy valaki pénzfüzéreket aggat a kassza fölé a nagyobb bevétel reményében vagy a boldog igen kimondásának pillanatában készült fotó elhelyezése a hitvesi ágy mellett örök garanciául szolgál a házastársi hűségre.

A tárgyak elhelyezése természetesen fontos része e tanításnak, ám aki elmélyed a térrendezés tudományában megérti hogyan működik a világ, milyen erők vezérlik, mi az ember szerepe a Földön, megismeri saját belső természetét, feltárul előtte életének küldetése, megnyílik előtte más emberek sorsa, értelmezni tudja a betegségek jelentését, a látszólagos véletleneket.

Ez az ősi önismereti módszer, szellemi út segít a környezetben megteremtett rend által megismerni a belső világ rendjét, leküzdeni az örök emberi gyarlóságokat, oldani a magányt, a félelmet, az elszigeteltséget, az önzést. A Feng Shui által valódi türelemre, szeretetre, önzetlenségre, belső békére és nyugalomra lelhetnek mindazok, akik hajlandóak időt és energiát áldozni ezen tudás elsajátítására, mernek változni és változtatni, ha elérkezett az ideje.


Forrásunk: www.afengshui.hu


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2934 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x