Építkezés a természeti törvényekkel összhangban - 2. rész...
Címlap / Otthon / Építkezés a természeti törvényekkel összhangban - 2. rész

Építkezés a természeti törvényekkel összhangban - 2. rész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

A lakóépületen belüli helyiségek elrendezése mindig a nap mozgásához kötött. A ház főbejárata mindig kelet felé, a napfelkelte felé néz, hogy az ott lakókat nap mint nap emlékeztesse a nap megújuló és megvilágosító fény életerején keresztül, hogy az egyén összhangban van a világegyetemmel.  

Harmóniában az égtájakkal
A lakóépületen belüli helyiségek elrendezése mindig a nap mozgásához kötött. A ház főbejárata mindig kelet felé, a napfelkelte felé néz, hogy az ott lakókat nap mint nap emlékeztesse a nap megújuló és megvilágosító fény életerején keresztül, hogy az egyén összhangban van a világegyetemmel. Ahogyan a természet nap-éj változása, az apály és dagály, a csillagok és az évszakok váltakozása más-más tevékenységet diktál a természetben élők számára, úgy a házon belül is elsősorban a nappal, de más tényezőkkel is összhangban kell elrendeznünk helyiségeinket.

A dolgozószoba, az étkező vagy a hálószoba más-más életfolyamathoz kötött. Így a dolgozószoba kelet felől lesz, mert ébernek, alkotóképesnek kell lennünk munkánkban. Ezt a minőséget hozza el a felkelő nap fénye. Délben a legerősebb az emésztés tüze, ahogy a napé is, ezért az étkezőnek dél felé kell néznie, míg a hálószoba északi irányba fordul, mert az nyújtja a legnyugodalmasabb éjszakai pihenést, stb.

Ha megfigyeljük a fenti példákat, beláthatjuk, hogy a természet – a világegyetem –, a testi folyamatok ritmusa összhangban kell legyen otthonunkkal is, mivel itt éljük le életünk nagy részét. Ezt a tudást adja az MSZV.

Harmóniában a funkcióval
A másik fontos tényező a lakóhelyiségek elrendezésénél, hogy minden egyes helyiség – benne minden tárgyával, formájával, elrendezésével, színeivel, stb. a legapróbb részletekig –, maximálisan használati céljainak megfelelően funkcionáljon. Míg az étkező minden egyes részletével az emésztés elősegítését és folyamatát szolgálja, addig a hálószoba a pihenést és a mély, nyugodalmas alvást segíti elő.

A MSZV átfogó, mélyreható és teljes körű tervezésen alapszik, több mint száz vizsgálati szempont figyelembevételével. Az építésre ajánlott terület, valamint a ráépülő épület tájolása és helye így teljes összhangot biztosít a kijelölt helyen működő természeti törvényekkel, melyek a földrajzi, domborzati, földtani és az időjárási hatásokban fejeződnek ki. A tervezett településeket, falvakat, városokat viszonylag ritkára tervezik. Kb. 100-200 családi ház épül fel 200-500 hektáron. Ez annyit jelent, hogy a legkisebb telek nagysága, melyre családi ház építhető, fél vagy egy hektárnyi terület. A MSV nem ajánlja felhőkarcolók építését, a lakóépületek maximális ajánlott magassága négy emelet. Az említett szempontok mellett a tulajdonos személyi, egyéni jellemvonásait is figyelembe veszik, melyhez kiegészítő segítséget nyújt a Maharishi Védikus Asztrológia és a Maharishi Ájurvéda. A tervezés minden szakaszában három fő alapelv érvényesül, ezek a következők: 1.: helyes tájolás, 2.: megfelelő arányok és 3.: a legmegfelelőbb hely.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3235 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x