Öltöztesd fel bulira a lakásod! Retró tippek Szilveszterre...
Címlap / Otthon / Öltöztesd fel bulira a lakásod! Retró tippek Szilveszterre

Öltöztesd fel bulira a lakásod! Retró tippek Szilveszterre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-24

A Szilveszteri házibulit sokan azért nem kockáztatják meg, mert féltik a bútorokat, vagy úgy gondolják, kevés a hely. A HarmoNet zseniális ötletei azonban egy igazi vidám buli-színtérré varázsolják a legszebb és a legócskább lakást is! Nem kell hozzá semmi különös, csupán némi krepp papír, egy kis ragasztó, tűzőgép és bátorság, meg fantázia!  

A karácsonyi dekorálást mindenki nagyon szépen meg tudja oldani, narancsokat szurkál teli szegfűszeggel és fellógatja a csillárra, fenyőágakkal aggatja tele a lakást és a boltban kapható karácsonyi mintás terítővel terít. A Szilveszteri házibulit sokan azért nem kockáztatják meg, mert féltik a bútorokat, vagy úgy gondolják, kevés a hely. A HarmoNet zseniális ötletei azonban egy igazi vidám buli-színtérré varázsolják a legszebb és a legócskább lakást is! Nem kell hozzá semmi különös, csupán némi krepp papír, egy kis ragasztó, tűzőgép és bátorság, meg fantázia!

Az önjelölt dekoratőrök beszabadultak egy sima papírboltba és a következőkkel felszerelkezve távoztak:


- Székenként 2 tekercs krepp papír, különféle színekben (narancssárga, citromsárga és élénk zöld)
- A krepp papírokkal azonos színű hullám kartonok és sima kartonok (1-2 db, kedvünk szerint)
- Erős ragasztó
- Tűzőgép + tűzőgép kapcsok
- Pénztárgép szalag és szerpentinek
- Néhány kész lampion, átlátszó zsírpapír és hurkapálcikák
- Néhány csomag fehér csomagolópapír
- A gyógyszertárból annyi nagy nejlonepedő, ahány asztalod van
- Fehér papírpoharak, vidám papírtálcák és-tányérok
- Szalvéták
- LufikA hozzávalókat hazavitték és munkához láttak. Az egész lakás dekorálására 2 órát szántak.

Krepp papír szoknya a székekre:


A tekercs papírt folyamatosan a szék háttámlájának aljától kezdve a fejtámlán át, elöl lehozva egész az ülő rész aljáig vezesd végig. A fejtámla és az ülő rész találkozásánál az oldalát fogd meg irodai kapoccsal. Egy eltérő színű papírral fogd körbe a széket és beráncolva, mint egy szoknyát fogd körül úgy, hogy a lábait eltakard. A krepp alját meg lehet húzni egy kicsit, így eltartó jellegű szoknyácskát eredményez. Ha elkészültél, akkor kend be erős ragasztóval a kapcsokkal tarkított részt, és ragaszd körbe pénztárgép szalaggal, amiből a szék hátulján egy masnit is ragaszthatsz. A masni krepp papír és pénztárgép szalag kombinálásával is készülhet.
A szoknyákat a buli végén egyszerűen kidobhatod. Ennek nem árt, ha ráülnek, ha elszakad, vagy ha leöntik valamivel. Nem Zero waste, de egy nap az évben beleférhet ... 
Hangulatos terítő, amire nem baj, ha kiborul valami


Egy háztartási vízspriccelő pumpába rakj kb. 1 dl vízben feloldott vízfestéket és spriccelj be vele egy ív csomagolópapírt. A színt lehet változtatni, de ecsettel is össze lehet fröcskölni, hogy konfetti-mintás legyen. Fektesd az asztalra, ha úgy érzed, akkor nagyon langyos vasalóval egy picit vasald át, hogy teljesen megszáradjon, és máris leterítheted a nejlonepedővel. A bulira úgyis műanyaggal és eldobható dolgokkal terítesz, így ez a dekoráció is a szemétben végezheti. 

Ha kevés a hely…


A lakásban mindig kevés a hely, ezért a legokosabb, ha az ágyneműt is egyenként bevonod nejlonnal és krepp papírral, a fent leírt módon. Ebből zseniális ülőalkalmatosságok kerekednek. Külön a kispárnát, nagypárnát, takarókat összehajtva tedd egy-egy nagyobb nejlonzacskóba, hogy ne legyen baja, ha ráömlene valami, ha úgy gondolod a nejlonzacsit vond be krepp papírral, de magában is teljesen jól mutatnak a zacsiból született ülőkék.
A frissen született puffokkal berendezhetsz egy sarkot, ahol hangulatos teaházat nyithatsz. Rakj ki egyszerűen egy vízforralót, néhány „lógatós” teát, mézet és poharakat egy jókora tálcára, és mindenki készíthet magának finom teát. Könnyen rittyenthetsz egy keleti asztalkát a párnás sarok közepére egy fejtetőre fordított lavórból, meg egy gyúródeszkából, amit szépen bevonsz krepp papírral. Ne felejts egy adag tea sütit is kikészíteni!

Az ágyra most nem lesz szükség, ezért állítsd fel a fal mellé és készíts üzenő falat!


Az ágy feneke, akár ívelt, akár egyenes, nagyszerűen alkalmas arra, hogy fellógass rá egy csomó üres csomagolópapírt, kikészíts egy nagy marék színes tollat és ceruzát, és ráírd a tetejére: Ezt üzenem az Újévre!
A résztvevők tudni fogják a dolgukat, és máris teli fogják firkálni, rajzolni a lapot. A következő évi buli elején elő lehet venni ezt az üzenő falat és feleleveníteni a nagyszerű élményeket.

Dekoráld fel a szekrényeket, falakat, lámpákat!


Vágj ki ollóval a kartonokból egy csomó álarcformát, és különféle eszközökkel, papírokkal, termésekkel, szerpentinekkel díszítsd fel. Ezekkel az álarcokkal lehet dekorálni a szekrényeket, falakat, akár oly módon is, hogy bárki levehesse és bohóckodhasson vele, majd visszarakhassa. A buli egyik játéka is lehet, hogy álarcokat készítünk. (Az álarcokat amúgy készen is vehetjük, ezeket elpakolhatjuk a következő évre is, tehát nem használható marad!) 

Tipp: A konfettit és a konfetti ágyut felejtsd el a lakásban! Ha valaki behozza, ragaszkodj hozzá, hogy ő takarítsa fel :) Ez a szemetelőszerkezet nem való beltérre. Dekorálj lufival!

A lufidekoráció nagy divat a céges rendezvényeken is. Mivel nem fogod tudni odahaza héliummal felfújni, ezért a legjobb, ha a sok kicsi lufit összekötözöd egy erős zsineggel, vagy damillal. Jópofa felhőket, napocskát, vagy éppen oszlopot lehet gyártani belőlük, csak arra figyelj, hogy a lufikat ne fújd fel teljesen, hogy körteformájuk legyen, csupán egyforma gömbbé alakítsd őket. Az egyforma méretet úgy lehet elérni, hogy egy kartonlapba egy kerek lyukat vágsz (annyi inch átmérőjűt, mint a lufi csomagolásán látod!) és ebbe a lyukba méred bele a lufit. A szinhatásra is érdemes figyelned.

A lufikkal is lehet egy nagyszerű játékot kitalálni. Kössétek a bokáitokra szalaggal, és a cél, hogy egymás lufiját el kell pukkantani. Az nyer, akinek utoljára marad legalább egy lufi a bokáján!

Lampion készítés


A lampionokat úgy készítjük, hogy a hurkapálcából és erős szigetelőszalagból keretet készítünk, bármilyen formára, és erre ragasztjuk rá a formával azonosra vágott zsírpapírt, vagy rizspapírt. Ez egy kicsit nehezebb, időigényesebb dolog, ezért ha lehet készen venni lampiont, akkor vásárolhatunk is. A lampiont sokféle technikával lehet dekorálni.

A lakásban érdemes felszedni a szőnyegeket, elpakolni minden olyan dolgot, ami törhet, ami leeshet, amit féltünk. A virágokat időlegesen fel lehet költöztetni a szekrények tetejére.

TV-nézés, másként


Ha el akarjuk kerülni, hogy a TV bűvkörébe kerüljön a csapat, akkor legjobb, ha a TV méretére levágott csomagolópapírokat ragasztunk a tetejére, és kreatív módon lerajzolhatjuk bizonyos TV műsorokat, úgy, hogy a többieknek rá kelljen jönnie, melyik műsorra is gondoltunk. A nagyszerű versenyjáték sokkal szórakoztatóbb, mint a valódi TV. Ez lehet az egyik társasjátékunk. 

Speciális sminktár
Ha van a lakásban álló, vagy fésülködős tükör, rakjunk elé egy kis asztalt, és dekoráljuk fel a többi bútorhoz hasonló módon. Néhány meghívott lánnyal fogjunk össze, és szedjük elő az összes használaton kívüli sminkszerünket. Minél színesebb a kavalkád, annál jobb. Ebből zseniális testfestő versenyt kerekíthetünk, lehetőleg a fiúk művészkedjenek, kedvesükre, vagy egymásra! lehet vicces "börtön tetkót", valamilyen álarchoz hasonló arcfestést csinálni, de szép valódi sminket is alkothatunk ezekkel a szerekkel.
(A fürdőszobában legyen kéznél egy arclemosó és egy adag korongvatta is!)

A konyha világa


A konyhában érdemes különböző játékokra felkészülni. Felfűzni zsinórra egy csomó Pilóta kekszet, vagy perecet, amit „le lehet legelni” verseny formájában. Készítsünk néhány üres üveget, amikkel számtalan versenyjátékot játszhatunk. Ha elég nagy a konyha, lehetőleg ide telepítsük az ételek legtöbbjét.

Tégy meg minden biztonsági intézkedést, ne hagyj elöl füstölőt, gyertyát, és a lakásba (de lehetőleg máshol sem) ne engedj be petárdát. Ne feledjünk el gondoskodni apró nyereményekről! A csapatot érdemes a buli végén ott fogni és együtt takarítani! 

Kacattombola 


A vendégek számára belépő lehet, hogy hozzanak magukkal valamilyen jópofa apróságot, (akár többet is) amit a játékok győztese hazavisz a végén. Így a számunkra felsleges régi plüss, apró nipp, most új gazdánál landolhat, új élményekkel töltekezhet. 


Ha elkészült a lakás, akár meg is mutathatod ;) 
A zero waste elkötelezett híveitől pedig erre az egy napra elnézést kérünk :) ez ma egy magas ökolábnyomú buli lett. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 18010 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x