Cigányok vagyunk, beszéljünk róla! (Videóval!)
hirdetés
Címlap / Otthon / Cigányok vagyunk, beszéljünk róla! (Videóval!)

Cigányok vagyunk, beszéljünk róla! (Videóval!)

Forrás: Sosinet
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-19

Együtt élünk, de nem ismernek minket. Az iskolákban nem tanulnak a gyerekek a roma nép eredetéről, mesterségeinkről, szokásainkról, hagyományainkról. Pedig fontos lenne, hogy már gyermekkorban, az iskolákban betekintést nyerhessenek a tanulók abba, kik is a romák és honnan jöttek?  

Egyedülálló dolgot valósít meg egy nyolcadik kerületi általános iskolában Puporka Elemér és Pallos Roland. A két roma származású fiatal lehetőséget kapott a Deák Diák Általános Iskolában arra, hogy délutáni foglalkozások alkalmával, romákkal kapcsolatos témákat beszéljenek ki roma és nem roma gyerekekkel közösen.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

Elemér elmondása szerint sokan igénybe is veszik ezt a lehetőséget. Az iskola nyitottságát bizonyítja, hogy a két fiú évek óta járja az osztályokat és roma népismereti foglalkozást tartanak. A tanítók szívesen áldoznak egy-egy órát arra, hogy segítsék a roma kultúra megismerését és elfogadását. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvend az óra, ilyenkor el tudják mondani saját tapasztalataikat, meg tudják osztani azokat a dolgokat, amiket otthonról hoznak. Így a negyvenöt perc alatt lehetőségük nyílik, hogy a roma és nem roma tanulókat egyaránt rávezessék az együttélés és az elfogadás helyes útjára.

Videónkból kiderül, hogyan működik a módszer egy józsfevárosi iskolában, a Deák Diákban és megtudhatják azt is, hogyan is látják a cigányokat a gyermekek, és mit gondolnak róluk.

Forrás: Sosinet
 
 
[ 3014 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x