Környezetvédelmi Világnap: Ma tényleg védened kell! Irány...
Címlap / Otthon / Környezetvédelmi Világnap: Ma tényleg védened kell! Irány a gát!

Környezetvédelmi Világnap: Ma tényleg védened kell! Irány a gát!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Környezet és védelem. Ezúttal az utóbbi kap nagyobb hangsúlyt. Sosem volt még ennyire aktuális. Már nem csak elmélkednünk, emlékeznünk kell róla. A természettel való gondatlan bánásmód hatásait a bőrünkön érezhetjük. A mostoha időjárás végett tudatosul, itt a Földön, végső soron, a víz az úr. Most tehát, szükség van Rád is! 

Önkénteseket toboroz a Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg egészségportál!
A nagy mennyiségű lehulló csapadék miatt, egy hónapon belül már másodszor alakult ki súlyos árvízhelyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Két héttel ezelőtt sikerült visszaszorítani a megduzzadt folyókat, a hét elején kezdődő újabb esőzések következtében azonban súlyosabb helyzet alakult ki. A történelem során soha nem volt példa ilyen mértékű árvízhelyzetre.

A megyében mostanra már 5 település vált megközelíthetetlenné, és eddig több száz családnak kellett hátrahagynia otthonát. Őket átmeneti krízisszállókon helyezték el, ahol várják, hogy újból hazamehessenek, ha lesz hová.

Edelénynél már helikopteres segítséggel próbálják megállítani a folyót, hogy ne öntse el a várost, de a homokzsákokkal megemelt gát sokadszorra is átszakadt.
A térségben mindenki egy emberként fogott össze, hogy meg tudják akadályozni egy még súlyosabb állapot kialakulását, de további segítségre is van szükség.

A helyzet nem engedi meg, hogy várjunk!
A Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg önkénteseket toboroz, hogy segítsenek az árvíz sújtotta területen. Minden lelkes önkéntes kézre szükség van!

Jelentkezni lehet a mai napon még a 70/331-2685 számon, vagy az arviz@schis.hu e-mail címen.

Önkéntes felajánlások - Segítsen Ön is!
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság –tekintettel a kialakult árvízvédelmi- és vízkárhelyzetre- külön e-mail címen fogadja a segítséget nyújtó, önkéntes felajánlásokat.

2010. május 17-től a felajanlas@katved.hu e-mail címen várjuk mindazok jelentkezését, akik személyi- és tárgyi - térítésmentes- felajánlások (önkéntes tevékenység a mentési munkálatokban, hasznos eszközök, berendezések, anyagok, stb.) révén segíteni tudják az árvíz által sújtott településeket.

Árvíz


A megadott e-mail címre beérkező felajánlásokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fogadja és koordinálja. A bejelentéseket, felajánlásokat folyamatosan feldolgozzuk. Kérjük, hogy amennyiben önkéntes tevékenységgel kívánnak részt venni a munkálatokban, úgy azt pontos elérhetőségeik (név, lakóhely, telefonszám) megadásával tegyék meg, hogy a megfelelő helyre tudjuk irányítani.
 
Azok a segíteni kívánók, akik pénzbeli felajánlásokat tennének, kérjük forduljanak a Nemzeti Segélyvonal, vagy a területileg illetékes karitatív szervezetek elérhetőségeihez, ahol telefonhívással, vagy központi bankszámlaszámokra történő utalással tehetik ezt meg.
 
Várjuk felajánlásaikat, segítsen Ön is!

Gyűjtés a televízióban

A Nemzet Televíziója Összefogás Napokat tart a magyarországi árvízkárosultak számára. A közszolgálati adó négy napon át (június 4-7.) minden műsora alatt az árvízkárosultak megsegítésére gyűjt. A nézők felajánlásait a +361/489-1888-as magyarországi telefonszámon, adományaikat az erre a célra megnyitott számlaszámokon várják. A Duna Televízió négynapos műsorfolyamot hirdetett annak érdekében, hogy minél több nézőjéhez eljuthasson az üzenet: fogjunk össze, segítsünk közösen a magyarországi árvízkárosultakon.

Részletek a csatolt mellékletben, a DunaText 500. oldalán, valamint EZEN a linken.

Irány a gát!

A Jobbik - ahogy eddig is - szolidaritását fejezi ki az utóbbi évtizedek legnagyobb árvízének károsultjaival. Tagjaink és szimpatizánsaink a gárdistákhoz hasonlóan nagy számban, megfeszített munkában vesznek részt a védekezésben.
 
A Jobbik Magyarországért Mozgalom arra kér minden embert, hogy adományokkal segítse az áradás miatt otthontalanná vált családokat, s azokat, akiket a közeljövőben kell kitelepíteni lakóhelyéről, különös tekintettel az elöntött Edelény és Miskolc térségéből. - tették közzé Vona Gábor, a Jobbik elnökének felhívását pártjuk honlapján.

Árvízkárosultakat segítő adományvonalak
1752
- villámgyűjtés vonala
1749 - a Magyar Vöröskereszt adományvonala
Utóbbi az ARVIZ vagy ÁRVÍZ szóval sms üzenet is küldhető, a hívó, üzenetküldő fél így 200 Ft-ot adományoz.

(piqs.de - Nicola Bei Sonnenaufgang)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3431 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x