Geréb Ágnes, Otthonszülés: Követeljük a rendezést!
Címlap / Otthon / Geréb Ágnes, Otthonszülés: Követeljük a rendezést!

Geréb Ágnes, Otthonszülés: Követeljük a rendezést!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-06

Ez az írás - bár a HarmoNetről tudható, hogy idestova 11 éve az otthon szülés tisztázása érdekében, a szabad szülés ügye mellett tör pálcát - nem arról szól, miért is jó otthon szülni. Arról szól mindössze, hogy rendezzük végre e kérdés jogi vonatkozásait.  

 A Geréb misszió 
Geréb Ágnes missziót folytat. Lehet vitatkozni azon, hogy okos dolog-e szembeszállni a renddel, vagy éppen úgy kell-e ahogy ő teszi. Most ne ezen lovagoljunk. Hagyjuk abba a vitát és találjuk meg a közös nevezőt: RENDET SZERETNÉNK. Azok is, akik vitatják és azok is, akik pártolják.

Geréb Ágnes doktornő missziója az, hogy a SZAKSEGÍTSÉGGEL kísért (és nem levezetett!) otthonszülés egy választható lehetőség legyen a tudatosan gondolkodó kismamák, családok számára.

Szögezzünk le néhány tényt: 
  • Geréb Ágnes és szakmai csoportja már 20 éve kidolgozta azt az ajánlást, melyet ez idáig több kormány csupán tologatni volt képes, érdemben megvitatni és döntést hozni róla nem! Ugyanakkor mindig a szakmaiságot és az ajánlások hiányát hozzák kifogásnak. 
  • Geréb Ágnes nem csak képzett orvos, hanem számos további szakvizsgával is rendelkezik. (Homeopata, pszichológus, stb...) Tudása hazánkban hiánypótló, tapasztalata egyedülálló. Nemzetközi hírneve van szakterületén. 
  • Az otthoni körülmények közti szülés nem volt, nem lesz és nem is lehet tömeges igény, mert ehhez olyan fokú tudatosság kell, ami az átlagos kismamákban nincs meg, illetve a tudatosság mellett az is szükséges, hogy a várandósság egész ideje alatt ne legyen probléma. 
  • Ha a várandósság lefolyása alatt a szülést negatív irányba befolyásoló probléma merül fel, az intézményi szülést javasolja minden épeszű ember. Geréb Ágnes is!
  • A hazai kórházi szülési rendszer NEM baba és mama központú. Egyes orvosok, személyesen nagyon jól végzik a dolgukat. Több kórházban van felirat, hogy „baba-mama barát”, mely azt jelenti, hogy szebb a függöny, újabb a csempe és több a hálapénz. Emberi tényezők tekintetében nincs tendencia. Az ott dolgozók, vagy születetten kedvesek és emberiek, vagy nem. A hazai kórházakban mindennapos a hálapénz a szüléseknél, a kórházi rutinban számos erősen vitatható dolog van, ami elvben talán néha választható, a valóságban (és a kiszolgáltatott helyzetben) nem az. 
  • Jogtalan, hogy ebbe a rendszerbe kényszerítenék azokat, akik ezt nem szeretnék. A döntési jog szabadságjog, amíg valaki megfelelő állapotban várja a szülést és nem veszélyeztetett ő vagy gyermeke.
Ha az orvosok kimondanák, hogy egy normál lefolyású, egészséges szülésnél nem kell semmit vezetni, csak ügyesen kísérni kell a folyamatot, akkor ugrana a hálapénz, - na meg az általa elérhető életnívó - az epidurális-biznisz, a magán szobák hozta többlet jövedelem, egyszóval számos komoly pénzügyi érdek sérülne. A pénzügyi érdekeket sértő eszmét hirdetőket pedig nagyon könnyű eltaposni. Ezt látjuk most.
 
Azt gondolom, teljesen mindegy, hogy valaki személy szerint ellenzi, támogatja, vagy éppen le se fütyüli az otthoni szaksegítséggel történő kísért szülés ügyét. A lényeg az volna, hogy szülessen végre valamilyen döntés, törvény, határozat, ajánlás, ami lehetővé teszi a szabad választást.
 
Mert születni mindenütt lehet, de legjobb biztonságban!
A biztonságot pedig mindenki máshol tudja megélni. Engedjük meg az embereknek, hogy ott legyenek biztonságban, ahol ők a biztonságot érzik. Egy magasságtól iszonyodó számára a két szikla között lógó hegymászó szabadság-élménye tökéletesen érthetetlen, míg a hegymászó számára az iszonyat maga egy kényelmes és biztonságos lakás unalma. Az ember egyedi, élményei, vágyai és sorsa is az. Engedjük meg, hogy ki-ki a maga számára legjobb biztonságot teremthesse meg. 
 
Arra kérünk most mindenkit, hogy akár az ügy mellett, akár ellene van, segítse azt a törekvést, hogy legyen rendezett végre ez a kérdés. Arra kérünk mindenkit, hogy segítsen abban: ne börtönözzék be azt az egyetlen embert Magyarországon, aki a szabad születés, otthonszülés oldalát szakmailag képes képviselni és rendezetté tenni, aki a másik oldal képviseletében egy szál maga áll. Aki képes volna tanítani azokat, akik a szabad választás mellett döntenek. 
 
Segítsünk, hogy Dr. Geréb Ágnes, orvos – pszichológus ne a börtönbe, hanem az őt megillető helyre kerüljön! 
 
Ez alatt a cikk alatt a Geréb doktornőt bántó hozzászólások, a témát unalomig rágó vad viták nem kívánatosak. Amit viszont örömmel fogadunk: objektív javaslatok a megoldásra, a szabadságjogok figyelembevételével. 
 
 Lapozz a következő oldalra, ha olvasni szeretnéd az Orvosok a Szabad és Biztonságos Születésért nyilatkozatát az otthonszülésről!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 433604 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x