Szökés a közműrabszolgaságból?
hirdetés
Címlap / Otthon / Szökés a közműrabszolgaságból?

Szökés a közműrabszolgaságból?

Forrás: HUMUSZ
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

A gyakorlatban is kipróbált ötletek egy vidéki ház felújításának tíz éves, befejezetlen története kapcsán. Az utóbbi években a máriahalmi ház lassan alakul, miközben a történet egyfajta zöld szökési kísérletté kezd válni: szökéssé a közműrabszolgaságból. Az előadást élőben is közvetíti a HUMUSZ honlapján december 8-án, 18 órától!  

A beszélgetés során szó lesz egy fal- és padlófűtési ötletről, ami újrahasznosított lemezradiátorokkal készült, egy egyszerű talajhőcserélős hűtő-szellőztetőről, a tűzkorsóról, vizes fal házilagos szigeteléséről, egy külső hőszigetelésről, "olajlufi" azaz polisztirol lapok nélkül, "thermo" üvegről, mely újrahasznosított ablaküvegből készült, tömegkályháról, tömegkazánról és a fafűtésről általában.

Meghívott előadónk Szalai Péter, aki így ír magáról: "Eredetileg gépjárművillamossági szerelőként érettségiztem, de már középiskolás koromban érdekelt a híradástechnika. A középiskola felétől csak tisztességből jártam iskolába, otthon erősítőket, vezérlő és szabályzó áramköröket építgettem, a szobám inkább egy földrengés sújtotta elekrotechnika szertárhoz hasonlított. Érettségi után a Pannónia Filmstúdióban kezdtem dolgozni, majd a Rexfilm Kft és a Mikroszinkron következett. 2000-ben Budapestről Máriahalomra költöztünk, azóta itt élek a családommal.
 

Szalai Péter

 
Komolyan aggaszt, ami zajlik a világban, nem vagyok optimista, de pár éve a magam módján teszem, amit tudok. Egy helyi televíziócsatornát indítottunk, ezen kívül a Környezeti Nevelési Hálózattal együttműködve egy modellértékű kezdeményezést indítottunk el, a fenntartható, autonóm vidéki lét lehetőségeit keresve.
Ezt a www.autonomenergia.hu és a www.kne.hu honlapokon lehet majd nyomon követni. Olyan külföldi filmek magyar változatát készítem el Tracey Wheatley-vel, amik segíthetnek minket a megértésben és a kiút keresésben: www.globalprojekt.hu.

Még több videó itt >>>

Saját építésű biológiai szennyvíztisztítót, levegős talajhőcserélős klímát, saját fejlesztésű hibrid falfűtést, szürkevíz-hasznosító WC-öblítést, egy tégla építésű takaréktűzhelyt, napkollektort és 2 tömegkályhát használok. Tervezem többek között a komposzt WC-t, dolgozom egy perlit-nádpalló-mészvakolat rétegrendű utólagos hőszigetelésen. Van még pár dolog, nyughatatlan természetű vagyok. Igyekszem egyszerűsíteni a dolgokat, amik ettől mind bonyolultabbak lesznek... így megy ez..."

Az ingyenes előadás időpontja: 2010. december 8. (szerda) 18.00 óra
Helyszíne: HuMuSz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.
 
 
[ 3841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x