Legyen csend a házban, béke a lelkünkben
Címlap / Otthon / Legyen csend a házban, béke a lelkünkben

Legyen csend a házban, béke a lelkünkben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

A természet rendjének ciklikus változásai hatnak az emberi lélekre. Ezt ma már kevésbé érezzük, mert életmódunk eltávolodott a természetestől. A városi embernek a környezete viszonylag állandó, kevés a zöld terület, ahol megmutathatná a természet változó arcait. Betonrengetegben él, ahol már csak az időjárás változásából veszi észre az évszakok változását. Ha az évkör rendjével összhangban élünk, akkor tudunk teljes életet élni és harmóniába kerülni önmagunkkal. A téli időszak a befelé figyelésről, a megnyugvásról szól. Amit ilyenkor kint nem találunk meg a téli hidegségben, a mozdulatlan természetben, azt keresi minden ember belül. Sokan félnek szembenézni önmagukkal, ezért nem szeretik a telet ill. menekülnek attól, hogy megéljék. Pedig a fény minden emberben megszületett, amikor lelke testet öltött, rajtunk múlik az, hogy ez a fény kialszik vagy ég tovább.  

Fények és térrendezés

Advent időszakában a városokat, házakat díszkivilágításba öltöztetik. Szépek ezek a fények, de elterelik a figyelmet arról, amivel ebben az időszakban foglalkozni kell. A külsőségeket hangsúlyozzák, holott a valódi fényesség belülről jön. Érdemes ebben az időszakban otthonunkban lekapcsolni az erős fényeket, helyette hangulatos gyertyafénynél tölteni az estéket.


Ha azt szeretnénk, hogy megálljon egy kicsit az idő…

Az órák különleges tárgyak otthonunkban, önálló életet élve folyamatosan mozognak. A régi világban az embereknek nem volt szükségük órára, mert a nap járása mutatta számukra az időt. A mai embernek annál inkább, mert korunkban az időnek, az idő mérésének központi szerepe van. Azzal, hogy a lakásokba, házakba felkerültek az órák, nem tudjuk megélni azt a  mozdulatlanságot, időtlenséget, ami a téli időszakban jelen van. Viszont az órák elhelyezésével tudjuk az időérzékelésünket befolyásolni. Ha szeretnénk egy kicsit lassítani, helyezzük át lakásunk északi részére vagy az egyes helyiségek északi falára az órákat. Tapasztalni fogjuk, hogy olyan érzésünk lesz, mintha lassabban telne az idő, megállna egy kicsit pihenni…

Mindenhol jó, de a legjobb otthon


Töltsünk minél több időt otthon, a téli időszak ugyanis nem igazán kedvez az utazásoknak (nemcsak a csúszós utak miatt). A magyar térrendezés szerint a ház, az otthon az ember lelkét, az ember bensőjét szimbolizálja, így télen belül kell megtalálni a boldogságot. A téli időszakhoz a női energiák kapcsolhatók. Valóban – a lágyságot, finomságot hol is tudnánk a legjobban megtalálni, ha nem otthonainkban?

Csönd a lakásban, béke a lelkünkben

A legtöbb lakásban azt tapasztalom, hogy a tévé, a számítógép, a hifi központi helyre kerül és mindig szól valami. Az emberek nem beszélgetnek egymással és nem néznek egymás szemébe, miközben kommunikálnak. A mély lelki beszélgetések idejét éljük télen.  Advent időszakában különösen fontos, hogy csendben legyünk és befelé figyeljünk. A csendben halljuk meg igazán egymást ill. lelkünk dalát.

Rendezzük a lelkünket

Átrendezés helyett nézzünk a dolgok mélyére. A téli időszak nem igazán kedvező időszak a lakásfelújításra, átalakításra. Ez az időszak a befelé figyelésről szól, ezért nézzünk szekrényeink, fiókjaink mélyére. Az aprólékos, nyugodt tevékenységekhez kapunk energiát, mint pl.: fiókok, gyűjtemények, fényképek, könyvek rendezgetése stb. A régi világban az asszonyok kézimunkáztak, rendezték a lelküket a karácsony előtti időszakban. Terítőket hímeztek a karácsonyi asztalra. Alkotásukba beletették a lelküket. A pszichológusok terápiaként ajánlják az alkotó tevékenységeket, jótékony hatása bizonyított tény.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5244 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x