5 egyszerű ötlet, ami ünnepivé teszi a lakásodat
Címlap / Otthon / 5 egyszerű ötlet, ami ünnepivé teszi a lakásodat

5 egyszerű ötlet, ami ünnepivé teszi a lakásodat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Nőnek a fűtésszámlák, reggel sötétben kelünk fel, majd a munkából sötétben érkezünk haza. Több pihenésre van szükségünk és a hideg idő is arra késztet, hogy több időt töltsünk otthon. Ezért is kap most kiemelkedő szerepet lakásunk elrendezése az adott funkcióknak megfelelően - a karácsonyi családi, baráti összejöveteleket követően is. Az alábbi néhány ötlet segítségével kellemesebbé tehetjük a pihenést, a vendégvárást, és az otthoni programokat magunk és szeretteink számára egyaránt. Olyan apró trükköket mutatunk, amelyekkel igazi vendégváró, meghitt, otthonos fészket varázsolhatunk a lakásból, és még csak vagyonokat sem kell költeni rá! 

1. Évszakváltás = lakásátrendezés!
Lakásod téli elrendezése teljesen más kell, hogy legyen, mint a nyári. Ha ezen megdöbbentél, akkor valószínűleg te is folyton a fenyőfádat és a bútoraidat kerülgetted eddig. Én mindig arra biztatok mindenkit, hogy még az ünnepek előtt bátran gondolja újra a kanapé és az étkezőasztal helyét. Nálunk mindig nagy a jövés-menés, így a központi helyre a kanapé helyett az étkezőasztal kerül. A futógépet száműzzük a pincébe, és majd csak az újévi fogadalmaknál kerül elő. Attól, mert eddig így volt az elrendezés, még lehet rajta változtatni, nem igaz?2. Dekoráció – a kevesebb több

A dekoráció kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy alkalmazkodjon a lakás stílusához. A karácsonyi dekoráció szerepe a kiegészítés, nem pedig az átformálás. Ezt tartsuk szem előtt. Hogyha egy területen belül két színt használunk fel, akkor nem hibázhatjuk el a kellemes hangulatot. Gyönyörű karácsonyi díszeket lehet kapni, vagy egy kis ügyességgel csinálni is. Nekem nagy kedvencem a hóember gömb, amit rendkívül egyszerű elkészíteni: felfújunk egy strandlabdát, és köré merevített szárú fehér izzósort tekerünk, majd egyszerűen leengedjük a labdát és már kész is a hóember teste. Ezt megismételjük újra, és kész a feje. Egyszerű sállal, sapkával díszítjük és máris kész az elegáns hóember.

3. Hova dugjam az ajándékokat, hogy senki ne találja meg?
Ha már megvásároltad az ajándékokat, akkor csomagold be őket, köss rájuk hatalmas masnikat és használd dekorációs kiegészítőként a lakásban. A családodnak pedig elég csak annyit tudnia, hogy dobozokat csomagoltál be.  Így biztosan nem fogják megtalálni az ajándékokat!

4. Engedj teret a lazításnak!
Az ünnepek a pihenésről, a családról szólnak. Alakítsuk át ezeknek megfelelően lakásunkat. A kényelem érdekében mindig legyen kéznél egy-két hófehér takaró  és rengeteg gyertya. Nincs is jobb, mint egy klassz beszélgetés a gyertyafényben a kanapén kucorogva.5. Praktikum és kényelem

Hogyha vendégeket vársz, akkor ügyelj arra az elrendezésnél, hogy az ebéd vagy a vacsora után is legyen egy kis asztalka, ahova nassolnivalót, illetve a poharakat tehetik a vendégeid. Így megkíméled magad a másnapi kárpittisztítástól. Ehhez elég egy kicsi szétnyitható asztal, amit lefedve egy terítővel máris alkalmivá tehetsz.

Mint látod, nincsenek olyan kőbe vésett szabályok, amit mindenkinek alkalmaznia kéne a lakás karácsonyi berendezésénél.  Gondold végig ezt a pár javaslatot, és máris praktikusabb lesz a karácsonyod. Ne feledd: a lakásunk van értünk, és nem mi a lakásunkért!

Békés ünnepeket!

Balogh Orsolya
Bocca Design

Képek:
piqs.de: Heinz Hasselberg, Steinfurt - 331. Bäriger Weihnachtsmarkt
piqs.de: richard - punch drunk
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5139 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x