45 évesen újra átélni anyaság örömeit
Címlap / Otthon / 45 évesen újra átélni anyaság örömeit

45 évesen újra átélni anyaság örömeit

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

A szakértők szerint negyvenöt éves kor után szinte lehetetlen terhességet létrehozni és megtartani, pedig számos ellenpélda bizonyítja, hogy nem az! A negyvenes éveikben járó pároknál már több probléma is fennállhat, mégis a legtöbb esetben meg lehet találni a megfelelő, személyre szabott megoldást. Az 5 % is esély, és ha a pár vállalja, akkor feltétlenül érdemes megpróbálni! 

Aki nem adta fel…
V. Zsuzsa 10 év sikertelen próbálkozás után, 45 évesen hozta világra a kisfiát. Történetét azért osztotta meg velünk, hogy erőt adjon a sorstársainak… Teljes nevét és a fotózást azonban nem vállalja, hiszen mint mondja, Magyarországon még mindig furcsán néznek a lombikbabákra, és csak kevesen tudják, hogy ők ugyanolyan egészségesek, mint a többi lurkó.

A gyönyörű, 10 hónapos kisfiú lelkesen kapaszkodik az édesanyja nyakába. Zsuzsa nagyon büszke rá, hiszen minden vágya az volt, hogy a két nagyfia mellett az új kapcsolatából is szülessen gyermeke.


Tíz éve kezdődött a kálváriánk. Az új párommal közös gyermeket akartunk, de hiába próbálkoztunk, nem fogant meg a baba. Mivel spontán nem sikerült teherbe esnem, elmentünk orvoshoz, aki többféle problémát is talált, és a lombikprogramot javasolta. Először egy nagy magánintézetben voltunk, de két sikertelen beültetés után egy kisebb magánintézményhez fordultunk. Ott sem sikerült a lombikprogram, úgyhogy egy állami kórházba kezdtünk járni. Három állami és magánintézetben összesen 14 sikertelen beültetésen estem át hét év alatt. Ebből az állam persze csak ötöt finanszírozott, a többit mi álltuk. Anyagilag, de főleg lelkileg nagyon megviseltek azok az évek...

Küzdelem a csodáért
Közben kiderült, hogy van két kis miómám, ami megnehezíti a teherbe esést, ezért megműttettem magam. Az operáció utáni újabb beültetés is sikertelen volt, ráadásul addigra a kapcsolatunk is megromlott. Nagyon elkeseredtem. Ekkor már 43 éves voltam és hajszál híján feladtam az egészet… Az volt a szerencsém, hogy az egyik barátnőm a tudtomon kívül bejelentett egy meddőségi klinika főorvosához, és mivel nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, hát elmentem a megbeszélt konzultációra. A vizsgálaton aztán kiderült, hogy még 6 miómám van, ráadásul ezek 4-5 centisek. Alig akartam elhinni, hiszen három hónappal azelőtt volt a műtétem...

A doktor úr javaslatára újabb operáció következett, melynek során nem hasi úton, hanem laparoszkópiával távolították el a miómáimat. Ezt követően már a doktor úr végezte el a lombikbébi beültetést, amely sikeres volt ugyan, de egy vírusfertőzés miatt elment a baba. Újra elkeseredtem, de maradt bennem annyi erő, hogy elmenjek még egy beavatkozásra. A beültetés ismét sikeres volt, és 10 hónapja, csodával határos módon, végre megszületett a kisfiam!

Nagyon hálás vagyok a doktor úrnak és a klinika dolgozóinak, mert mindent megtettek, hogy gyermekem lehessen. Azt mondhatom, nagyon szerencsés voltam, hogy megtaláltam azt az orvost, aki segíteni tudott rajtam.Az én üzenetem: ne adják fel!

Úgy gondolom, egy idő után az embernek fel kell adni a próbálkozást, de csak akkor, ha már nem hisz abban, hogy sikerülhet a dolog. Én viszont a szívem mélyén mindvégig hittem abban, hogy újra anya leszek. A sikertelen próbálkozások alatt elkezdtem babaruhákat venni, egészen a 68-as méretig mindent megvásároltam. Az ismerősök azt hitték, megőrültem, de belül éreztem, tudtam, hogy sikerülni fog. Nem véletlenül mondják, hogy szinte minden fejben dől el... Mindenkinek azt tanácsolom, hogy ne ragadjon le egy helyen, keresse meg a legjobb orvost, és hacsak nincs olyan probléma, ami kizárja a terhességet, ne adja fel, hiszen egy gyereket semmi sem pótol. Szeretném, ha másnak is megadatna ez a boldogság.

A meddőségnek egyszerre több oka is lehet, illetve sok esetben egy párnál közös a probléma: például a férfinak nem megfelelő a spermaképe és herevisszere van, emellett a munkahelyén tartósan fokozott stressznek van kitéve, mely miatt lelkileg mélyponton van. Ezzel egy időben a hölgy PCOS- szindrómával küzd, ami a hormonháztartás zavarát jelenti, a petevezetői pedig egy régi gyulladás következtében működhetnek rendellenesen.

A fogantatás és a gyermek fejlődésének folyamata egy hihetetlenül bonyolult viszony- illetve szerkezeti rendszer, melynek minden egyes pontján lehet egy felmerülő probléma, illetve hormonális zavar, vagy anatómiai, genetikai rendellenesség. Sokszor különböző lelki okok, gátlások húzódnak a problémakör legmélyén. A fenti történet is jó példa arra, hogy igen nehéz, sőt, reménytelennek tartott eseteket is meg lehet oldani, fel lehet göngyölíteni.

Forrás: Versys Clinics

Képek:
piqs.de: Daniel Faßbender - Lucca auf Kissen
piqs.de: Daniel Faßbender - Lucca mit Mamma
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2989 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x