Csökkentsd ökológiai lábnyomodat Ökofitnesszel!
Címlap / Otthon / Csökkentsd ökológiai lábnyomodat Ökofitnesszel!

Csökkentsd ökológiai lábnyomodat Ökofitnesszel!

Forrás: Tve.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-27

Mutasd meg barátaidnak és ismerőseidnek, mennyire vagy zöld és közösségi - a Facebookon is elérhető alkalmazás kiszámolja, mennyi ivóvizet, áramot vagy szén-dioxid kibocsátást spóroltál meg. 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete által létrehozott „Ökofitnesz” elnevezésű, környezettudatos életmódra fókuszáló, interaktív internetes közösségi platform ezen túl is számtalan gyakorlati ötletet kínál ökolábnyomunk csökkentésére, valamint felelős döntéseket hozó, környezetüket aktívan védő közösségek kialakítására.

A www.okofitnesz.hu-n és a Facebookon elérhető, Ökofitnesz névre keresztelt program egyszerű, játékos és könnyed formában teszi lehetővé egyének és csapatok életmódjának boldogabbá és környezetkímélővé tételét. Az Ökofitnesszel a Tudatos Vásárlók Egyesületének az a célja, hogy a lehető legegyszerűbb és legpraktikusabb formában adjon segítséget azoknak, akik szeretnének ökológiailag is fittebbek lenni és azoknak is, akik már azok, és szeretnék ebbe barátaikat, ismerőseiket is bevonni.

Ahogy Ujhelyi Katalin, a Tudatos Vásárlók Egyesületének projektvezetője a játékot bemutató sajtótájékoztatón elmondta: „Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy összekapcsoljuk a fogyasztók életmódjával kapcsolatos tudásunkat és tapasztalatunkat a közösségi portálok erejével és az online játékok sikeres módszertanával. Az Ökofitnesszel olyan helyet szeretnék teremteni az interneten, ahol az emberek érezhetik egyéni jótetteik közösségi erejét, megoszthatják ötleteiket, és jól érzik magukat, miközben komoly és fontos dolgokkal foglalkoznak.”


A megfogalmazott célok a gyakorlatban úgy valósulnak meg, hogy a játék felhasználói 75 különféle kihívás közül válogathatnak életmódjuk megreformálásához. Vannak kifejezetten „zöld” kihívások (pl. „jövő héten kipróbálom, hogy ecettel takarítok”; „ezen a héten legalább egyszer bringával megyek munkába/suliba”) és „közösségi” kihívások (pl. „ebben a hónapban minden héten egyszer sportolni fogok” vagy „bemutatkozom egy szomszédomnak, akit még nem ismerek”) is.
 
A kihívások teljesítésével az Ökofitnesz kiszámolja és nyilvántartja például azt is, hogy felelős döntéseinknek köszönhetően mennyi szén-dioxid kibocsátását előztük meg, vagy mennyi ivóvizet, illetve elektromos áramot spóroltunk meg.
 
A játék mozzanatain keresztül kézzelfoghatóbbá válik a felhasználók számára, hogy ha az alkalmazásban szereplő vállalásoknak megfelelően járnak el a valóságban is, milyen hatékonysággal védik környezetüket. Az eredményeket nemcsak az egyéni résztvevők szintjén, hanem a csapatok és a teljes Ökofitnesz közösség szintjén is méri a program.
 
A résztvevők Facebook posztokkal oszthatják meg barátaikkal, ismerőseikkel, hogy mi mindent tesznek, sőt, továbbíthatják is a nekik szóló kihívásokat vagy versenyezhetnek velük.
 
A környezettudatos életmódot gyakorlati példákon keresztül bemutató játék a www.okofitnesz.hu oldalon és a Facebookon érhető el.
 
További információ: www.okofitnesz.hu, http://apps.facebook.com/okofitnesz/Az Ökofitnesz létrehozása, közreműködők

Az Ökofitnesz alkalmazást a Tudatos Vásárlók Egyesülete fejlesztette. A szoftverfejlesztést a Farm végezte, a kommunikációban és a dizájn elkészítésében az ACG Reklámügynökség működött közre. A kihívások környezetvédelmi hatásának kiszámítását az ökokalkulátorok szakértője, a belga Ecolife készítette.
 
Forrás: TVE

Kép: piqs.de: junichiro aoyama - energy ball
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3717 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x