Varázsold a napsütést az otthonodba!
Címlap / Otthon / Varázsold a napsütést az otthonodba!

Varázsold a napsütést az otthonodba!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Testben és lélekben is ünnepeljük a tavaszt, élvezzük a meleget és napsütést, ha kijutunk a természetbe. A levendula illatával otthonunkat is napsütötte, friss színfolttá varázsolhatjuk, hiszen a lágy, kifinomult jegyek biztosítják a tökéletes üdeséget.  

Levendula, a napsütés illata
A levendula szó hallatán a legtöbbünk azonnal felidézi jellegzetes illatát, és gyönyörű lila színét. Ezt a csodát is a rómaiaknak köszönhetjük, hiszen ők hozták be Európába, már az ókorban is a gyógyászat, a szépségápolás egyik legfontosabb alapanyaga volt, azóta is számos módon felhasználjuk. A levendula szó a „lavare”, azaz mosni szóból származik, ezzel is utalva a tisztaságra, a tisztító hatására.

Érdekesség, hogy ez az örökzöld félcserje még Ázsia nyugati tájain, és Kelet-Indiában is vadon megél. Összesen 21 fajtáját ismerjük, például van angol és francia is, többféle nemesített fajtáját termesztik, különböző színekben és méretben, lehet például sötétlila, halványrózsaszín és fehér is. A levendulavirágzás már júniusban indul, és egészen július végéig is tarthat. 

A levendulatermesztés igazi hazája Provance, Dél-Franciaország, de csak gondoljunk a tihanyi vagy a pannonhalmi levendulamezőkre, s büszkeség tölti el a szívünket. Pannonhalmán már a 18. század óta foglalkoznak a bencések a levendulával, Tihanyban pedig az 1920-as években telepítettek először levendulást, az ebből nyert illóolaj minősége még az eredeti francia ültetvényekről származó olajat is felülmúlta.


A levendula különleges illata üde és tiszta, egyszerre nyugtat és élénkít. Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaja, melyben maga a kifinomult luxus rejlik. Elvarázsolja érzékszerveinket, nyugtat, pihentet - használjuk otthon aromalámpában vagy a párnára csepegtetve 1-2 cseppet.

Levendulás légfrissítők >>>

Képek: piqs.de
marikaml: Paradies für Biene Maja
uselessmail: Lonely Lavender

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3097 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x