Mobilalkalmazások nőknek: óriási segítség az időbeosztásban...
Címlap / Otthon / Mobilalkalmazások nőknek: óriási segítség az időbeosztásban

Mobilalkalmazások nőknek: óriási segítség az időbeosztásban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

A munka és a magánélet összehangolása a nők számára különösen bonyolult feladat. De vajon kell-e választani az üzleti sikerek és a család között? Hogyan segíthet a mobilkommunikáció? - többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Telenor és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány fórumán. 

Sokrétű női szerepek: család vagy karrier?
A nőknek az élet számos területén kell helyt állniuk: háztartást vezetnek, gyereket nevelnek, szervezik a család életét. Amellett, hogy ők tartják össze a családot, sokuk karriert is épít. A munkavállalás vagy a saját vállalkozás beindítása és menedzselése komoly kihívást jelent a napi feladatokon túl.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány legutóbbi felmérése szerint a vállalkozónők egyik legnagyobb problémája a hatékony időbeosztás. A kisvállalkozások élén álló üzletasszonyok több mint háromnegyede úgy látja, a több munkavégzés miatt kevesebb ideje jut a családjára és önmagára. Így számukra különösen fontos, hogy jól be tudják osztani idejüket. A mobiltechnológiának köszönhetően azonban már számos olyan megoldás áll rendelkezésre, amelyek komoly segítséget nyújthatnak a mindennapok hatékonyabb tervezésében.

A nők még csak ismerkednek az okostelefonokkal
A férfiakhoz képest a nők egyelőre kevésbé mozognak otthonosan a digitális világban, lassabban ismerkednek a technikai újdonságokkal.


A Telenor és a Free Association Kft. 2011 első negyedévében végzett kutatást a magyar internethasználók körében: eszerint például a férfiak több mint harmada (40%), míg a nőknek nem egészen a negyede (24%) használ okostelefont. S bár a nők jelentős hányada (57%) jó dolognak tartja, hogy már telefonon keresztül is elérhetik az e-maileket, mégis inkább az asztali számítógépen interneteznek. A hordozható laptopok, notebookok és netbookok is inkább a férfiaknál népszerűbbek. A nők egyelőre nem használják ki az okostelefonban rejlő lehetőségeket sem, mint például a folyamatos internetkapcsolat, hiszen csupán minden tizedik válaszadó szokott útközben is kapcsolódni a világhálóra.

Pedig a női táskában egy dolognak mindig helye van: a mobilnak.
Egy jó telefon ugyanis igazi társ, mindenhol ott van, és „tudja” tulajdonosa szokásait: a kellő időpontban ébreszt, emlékeztet a fontosabb dátumokra. Egy okostelefon azonban még ennél is több, olyan, mint egy kicsi, zsebben hordható számítógép. Internetkapcsolattal már mobiltelefonon is lehet levelezni, és a nagyrészt ingyenes alkalmazásoknak köszönhetően segít összeegyeztetni a családi és szakmai feladatokat.

Így telefonon keresztül már a reggeli rohanásban is egyszerűen megnézhetjük az e-maileket, elintézhetjük a legégetőbb ügyeinket, vagy várakozás közben átfuthatjuk a legfrissebb híreket. De egy családi kirándulás során is hasznos lehet, ha hirtelen változik az idő, és új úticélt kell keresni, vagy nem elég izgalmas az esti program.

”Én akkor figyeltem fel az okostelefonokban rejlő lehetőségekre, amikor egy barátnőmmel a játszótéren ültünk, eleredt az eső, és ő pár pillanat alatt, a mobilja segítségével talált más gyerekprogramot. Fantasztikus dolog, hogy szinte bárhová magunkkal vihetjük az internetet. Ahogy kezdem megismerni ezt a világot, egyre inkább úgy látom, hogy anyaként és elfoglalt műsorvezetőként is óriási segítséget jelenthet, ha a zsebemben lapul egy ilyen készülék.
” – mondta Kovalcsik Ildikó, Lilu, az RTL Klub műsorvezetője, a fórum háziasszonya.


Az alkalmazások révén a telefonok testre is szabhatók. A DocumentsToGo applikációval például a Word, Excel, Power Point és PDF fájljainkat nyithatjuk meg a telefonon, az Evernote-tal bármikor gyorsan feljegyezhetjük fontos gondolatainkat, míg a GoogleMaps segít a tájékozódásban.

Vállalkozónői fórum a megoldásokért
A nők érvényesülését, a technológiai vívmányokkal való ismerkedését kívánta elősegíteni a Telenor és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szerdán megrendezett közös fóruma is, ahol sikeres vállalkozónők és elismert szakértők osztották meg tapasztalataikat a résztvevőkkel. Az eseményen Kovalcsik Ildikó (Lilu) műsorvezető, Bácskai Zsuzsa sikeres női vállalkozó nagykövet, Horváth Anna felnőttképzési vezető, Madai Krisztina business coach, Vida Ágnes, a Gazdagmami.hu szerzője arról meséltek, hogyan váltak sikeres üzletasszonnyá, miközben magánéletükben is kiteljesedhettek. A fórumon résztvevő hölgyek emellett megismerhették a legújabb okostelefonokat is, amelyek könnyebbé tehetik napjaik szervezését.

„A Telenor célja, hogy megismertesse a mobilkommunikációban rejlő lehetőségeket a nőkkel annak érdekében, hogy teljesebb életet élhessenek. Természetesen minden üzlethez kell bátorság, kitartás, és egy jó ötlet. Felelős mobilszolgáltatóként úgy érezzük, hogy tudásunkkal, eszközeinkkel mi is hozzá tudunk járulni a nők sikereihez. A mai rendezvénnyel szerettünk volna egy olyan lehetőséget teremteni a vállalkozó nők számára, ahol a legújabb technológiai trendek megismerése mellett meg tudják osztani egymással véleményüket, élményeiket.”
– nyilatkozta Nyilas Orsolya, a Telenor megbízott PR vezetője.

A fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy bár a nőknek számos szempontból nehezebb dolga lehet, ha saját vállalkozást szeretnének indítani, a tapasztalatok, a bevált megoldások és a sikerélmények kicserélése könnyebbé teheti a kezdeti nehézségeket.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3485 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x