Geréb Ági legyen szabad!
Címlap / Otthon / Geréb Ági legyen szabad!

Geréb Ági legyen szabad!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Szerdán 11-től demonstráció Geréb Ágnesért és bábatársaiért. Gyere el egy szál gerberával vagy bármilyen fehér virággal, hogy közösen hívjuk fel a figyelmet a visszás jogi helyzetre! 

Eltelt egy teljes év azóta, hogy Geréb Ágnes börtönbe, majd házi őrizetbe került. A helyzet mostanra sem tisztázódott. A nyomozati szakasz azóta sem akar véget érni. A rendőrség a szükséges házkutatást sokáig nem rendelte el, tanúkihallgatások azóta sem történtek. Geréb Ágnes eddig példátlan módon börtönbe, majd házi őrizetbe került, amit újra és újra meghosszabbítottak a „nyomozásra” hivatkozva. Közben a bírósági tárgyalásokon is méltatlan helyzetek sorozatába került, kéz- és lábbilincsben kísérték a tárgyalóterembe. De nem csak ezekre nem volt még példa az orvosi perek magyarországi történetében. Arra sem, hogy egy szülészorvost végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt volna a bíróság, sőt előzetesbe sem helyeztek senkit „gondatlan veszélyeztetés” miatt, az övénél sokkal súlyosabb végkimenetelű esetekben sem.

Ezekre a tényekre alapozzuk, hogy az igazságszolgáltatás kettős mércét alkalmaz akkor, amikor Geréb Ágnes és bábatársai felett ítélkezik.

Az igazságtalanságnak véget kell érnie egyszer!

Geréb Ágnes legyen szabad!Védje meg álláspontját a bíróság előtt szabadon, ne a megfélemlítés és a megtörés eszközeit alkalmazzák! Az igazságszolgáltatást olyan lélektani környezet vegye körül, amelyben tárgyilagosan, kizárólag szakmai szempontokat figyelembe véve születhet meg a döntés és végül az ítélet!

A demonstráció időpontja:
2011. október 5. szerda, 11h

Helyszín: Semmelweis Múzeum, I. Apród utca 1-3.

A délelőtti demonstráció megnyitásaként Szalóki Ágnes énekel.

Velünk lesz a háborítatlan szülés ügyéért elkötelezett Ékes Ilona képviselőasszony is, hogy kifejezze támogatását.

Ugyanezen a napon délután 4 és este 9 óra között a pesti alsó rakparton rendezett „teregető akció" hívja fel a figyelmet a visszás jogi helyzetre.Álláspontunk szerint a helyzet rendezéséhez szükséges lépések:
  • Geréb Ágnes házi őrizetét haladéktalanul oldják fel, és helyezzék szabad lábra
  • A nyomozást végző rendőröket és a büntetés-végrehajtási intézet alkalmazottait vonják felelősségre, mert embertelenül, a bábák emberi méltóságát sértő módon jártak el
  • Az ítéletet hozó bírót, Cserni Jánost vonják felelősségre, mert csak az otthonszülést látványosan ellenző igazságügyi szakértők véleményét vette figyelembe, és ily módon nem biztosította az igazságos és tisztességes eljárást a bábák számára
  • Geréb Ágnes és valamennyi otthonszülésben jártas szakember végre szabadon és jogszerűen végezhesse bábai tevékenységét
  • A bábaszakmát ismerjék el önálló szakmaként, ahogy ezt a 2005/36-os európai uniós irányelv is előírja, és ennek megfelelően jöjjön létre a Bábai Szakkollégium, amely a komplikációkkal járó eseteket kivizsgálja, így a bábaszakma nem kriminalizálódik.

Forrás: Szülők a Szabad Szülésért

Kép: David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3813 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x