A Camargue-paripák, a tenger fehér lovai
Címlap / Otthon / A Camargue-paripák, a tenger fehér lovai

A Camargue-paripák, a tenger fehér lovai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

A különleges Camargue-lovak lesznek a főszereplői a Cavalero lovas show-nak. A produkció egyik vezető lovasa Audrey Hasta Luego, aki a show-ban a klasszikus spanyol lovaglási módot és kaszkadőrök bátorságát igénylő elemeket is bemutat. Április 21-én és 22-n a budapesti Papp László sportarénában kerül sor lenyűgöző előadásukra. Az előzetes helyszínfelmérésre idelátogató Robin Hasta Luego művészeti vezetőtől és a show producerétől, Tony Haswanitól kaptunk tájékoztatást a produkcióról. 

A 90 perces műsorban 60 csodálatos ló és 30 lovas művész szerepel. A társulatban szereplő lovasok jó része dél-franciaországi Nimes városából származik, korábban mindegyikük valamely lovas sportágban jeleskedett. A térségben régi hagyományokra tekint vissza mind a lovaglás, mind a lovak szabadidomítása az ott őshonos Camargue fajtájú lovakkal. A show-ban is ötvöződik a spanyol lovaglási művészet, valamint a ló és az ember együttműködésének megjelenítése, azaz amikor az ember minimális felszereléssel, pusztán a mozdulataival és hangjával társként kommunikál a lovakkal. Mindezek mellett a ló és lovas összhangját messzemenőkig bemutató akrobatikus is elemek is tarkítják a műsort, zenével és tánccal fűszerezve.


A társulat az első előadást a dél-franciaországi Nimes városban tartotta 2009-ben. A show ötletét a lovas hagyományok mellett Nimes város és az ott található középkori várrom történelmi hangulata ihlette. Azóta egy olyan utaztatható bemutatót hoztak létre, amely a világ bármely részén felidézi a régió lovas-kulturális értékeit. Európában már több bemutatót is tartottak, a magyarországi látogatásukat az inspirálta, hogy országunk is Európa-szerte híres nagy lovas hagyományokra tekint vissza.

A produkció egyik vezető lovasa Audrey Hasta Luego (képünkön), Robin Hasta Luego felesége, aki a show-ban a klasszikus spanyol lovaglási módot és kaszkadőrök bátorságát igénylő elemeket is bemutat. Mindemellett Audrey a lovak szabadidomítását is végzi, hagyományos alapokon, de saját tapasztalataival kiegészítve. Audrey jelenleg a fellépések mellett egy könyvön is dolgozik, melyben az évek során megszerzett széleskörű tapasztalatait megosztja a lószerető emberekkel. A show-ban szerepelnek Robin gyermekei is, folytatva a családi lovas hagyományokat.


Az előadás a társszereplői a lovak, akikre a lovasok mindig mint önálló művészekre tekintenek. Az itt szereplő lovak java része Camargue származású, mely lovakat a „tenger fehér lovainak” is neveznek. Sokunk emlékeiben felvillannak azok a képek, melyeken ezek a sekély homokos tengerparton vágtázó „fehér” lovak láthatóak. A camargue-i vad fekete bikák „cowboyai” (a guardianok) kizárólag ezekkel a lovakkal dolgoznak. A lovak tenyészhelye a Rhone folyó deltája. A lovakra jellemző az erő, a kitartás, a bátorság és a nyereg alatti tüzes temperamentum. Hihetetlen szervezeti szilárdságukat mutatja, hogy szerény tápértékű mocsaras területen, nádas növényzeten is képesek megélni. A lovak természetes adottsága attraktív mozgásuk. Ez a mozgáskultúra alapozza meg a show látványvilágát. Az öröklött adottságokon kívül széleskörű képzés szükséges ahhoz, hogy egy ló egy ilyen nagyszabású előadáson részt vehessen.  Ez rendszerint 3-5 évet vesz igénybe, de az előadásban szereplő lovak azután is folyamatos képzés alatt állnak. A lovak között vannak saját tenyésztésűek, de vásárolnak is megfelelő adottságokkal rendelkező lovakat.


A show egyedi látványvilága magával ragadó, ezért ajánljuk minden lovas és nem lovas számára. Tartalmas és felejthetetlen kikapcsolódást ígér az egész család részére.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3955 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x