Miért is szeretjük annyira a háziállatainkat?
Címlap / Otthon / Miért is szeretjük annyira a háziállatainkat?

Miért is szeretjük annyira a háziállatainkat?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Különös lények az állatok, különleges ember az, aki szereti őket. Vannak olyanok, akiket csak távolról csodálhatunk, őket az állatkertek és a szafariparkok jóvoltából néha egészen közelről is megfigyelhetjük. A természettel való közvetlen kapcsolódást a legtöbbek számára a háziállatok jelentik, akikkel a találkozás és az együttes lét életre szóló élményt jelenthet. 

Mindegyik állat - a vadon élők különösen - magukban hordozzák a természetes életösztönöket, a vitalitást, az aktivitást és az érzékenységet-éberséget.

A spiritualitás és egyáltalán a világ szellemisége is és az egyes emberek élete is szegényebb lenne állatok jelenléte nélkül. Segítenek nekünk, jeleznek, sokszor helyettünk is figyelnek. Különböző állatfajok másképp reagálnak a változásokra, a környezetre és másképp is adnak jelet magukról. A kutya és a házimacska több ezer éve az ember közelében él, mégsem veszítették el ősi ösztöneiket. Az állatok iránti szeretet meg kell, hogy nyilvánuljon az irántuk tanúsított  felelősségvállalásban is. Általában mondhatjuk hogy nagyon jók a megérzéseik és az emberekkel ellentétben az állatok szinte minden esetben a csalhatatlan érzékelőikre támaszkodnak. Semmit nem reagálnak túl. Figyelmeztetnek, jeleznek, beszélnek. Olvasnak a gondolatainkban, mint a vízfolyás. A hatodik érzékük olyan fejlett, amilyennel csak kevés ember rendelkezik. Tiszta és egyenes érzéseikhez pontos kommunikáció párosul, tehát érdemes őket megfigyelni és mindig van mit tőlük tanulni.


Látásom szerint az állatok és az emberek találkozása ugyanolyan különleges és karmikus lehet, mint a nagy barátságok és a nagy szerelmek esetében: egymásra találunk velük. Ezek olyan kapcsolódások lehetnek, amelyek nem kevés esetben már előző életekben is jelen voltak, kísérik egymást a lelkek, időtlen időkön keresztül. Érdemes megfigyelni akár a kutyák, akár a macskák, akár a madarak vagy a rágcsálók kölyökgondozását: a teljes figyelem és áldozatvállalás példaképei. Az a gyermek, aki állatok mellett nő fel, fejlettebb érzelemvilággal rendelkezik, bátrabb és természetesebb lesz és egész életében elkíséri az állatok szeretete. Az állatok személyisége is szinte "kész" van akkor, amikor megszületnek. A nevelés, az emberek közelsége, érdeklődése is hozzájárul ahhoz, hogy az alapvetően érzékeny és tanulékony lényük mennyire érdeklődő és milyen mértékben tud kommunikálni a szellemvilággal. Hosszú évek megfigyelései alapján azt látom, hogy akár távolról, akár közelről csodáljuk őket és jelenlétüket, olyan állatokhoz vonzódunk, amelyek hasonlóak hozzánk, akikkel kiegészülünk.

A háziállatok akkor a legszerencsésebbek, ha teljes értékű és jogú családtagként élhetnek a közelünkben. "Az állatbarát különleges emberfajta. Nagylelkű, tele érzésekkel, talán egy kicsit könnyen válik szentimentálissá és a szíve akkora, mint a felhőtlen égbolt." (John Grogan)

Kutyák  esetében a nem túltenyésztett, betegségmentes és ősi fajták (például a juhászkutyák és a vadászkutyák) szinte mindenre reagálnak és lesik a család vagy a gazdájuk gondolatait. A társasági kutyák esetében is hasonló a helyzet de ők talán a civilizációs kényelmi szokások miatt már néha lustábbak és tompábbak lehetnek. Sokat számít, hogy a mellettünk levő állatnak mennyi szabadságot biztosítunk, mennyit vagyunk vele közösen temészetes környezetben, például szabad ég alatt. Egy kutya megtanítja az embert arra, hogy esőben is lehet sétálni, nem kell félni senkitől és semmitől és barátságosnak lehet maradni mindig, minden esetben.


A macskák szintén sok mindene tudnak tanítani, jó a jelenlétükben élni. Jó jel, ha mellénk szegődik egy vagy több macska, ez azt bizonyítja, hogy érzékenyek és élénkek vagyunk. A cicák jótékony hatással vannak a szívműködésünkre, nem egy esetben bizonyítottan szabályozzák a vérnyomást, dorombolásukkal olyan rezgéseket keltenek, amelyek kellemesen, megnyugtatóan hatnak idegrendszerünkre és lelkünkre. Néha még több mindent észrevesznek, mint a kutyák. Kíváncsiak és fürkészőek, ugyanakkor van egy olyan érzésünk, hogy szinte mindent tudnak rólunk.

A madarak a szabadság szimbolikus képviselői. Madarat csak olyan ember tartson maga mellett, aki a reptetését is biztosítani tudja. A lélek ősi szimbóluma a felfelé szálló fehér galamb, amelynek az esendőségét is érezzük. A madarak társas lények, nem véletlen, hogy a párkapcsolatot a Feng Shui szerinti szerelem-zónában egy vadkacsapárral ábrázolják.

A hüllők csak látszólag ridegek, érző és kedves lények. A bátrabbak az otthoni tartásukkal is megbarátkoznak, nagy részük engedélyköteles! És természetesen sokan csak messziről csodálják őket. Csodálatos alkalmazkodási képességükkel és türelmükkel és nem utolsósorban egyedülálló szépségükkel, ha nem is pont kézbe valók, de érdemes az életüket közelről megtapasztalni.


A rágcsálók a közösségi élet és a túlélés képviselői. Okosak, ügyesek, mindig dolgoznak. Ars poeticájuk, ha lenne, ez lehetne: "Egyedül és közösségben is jól működni és mindenhez, mindenkihez alkalmazkodni!"

A halak közelsége szintén jó hatású, megtapasztalhatjuk élővizekben: mi nem látjuk őket, de ők látnak minket! Ha mindig látni szeretnénk őket, érdemes egy szép akváriumot berendezni és naponta gondozni, figyelni őket. Vízenergiával tudnak csak létezni, a víz az érzelmek megtartója, a Neptunusz bolygóhoz kötődnek, ami minden titkok tudója. Nem csupán csodálatos, hanem érzékeny élőlények és rendkívül tiszták is. A rendezettség, a gyorsaság és az áramlás fogalmai kötődnek a halakhoz.

 
"Gyöngéd források
az állatok. Aki szereti őket boldog.
Akiket szeretnek boldogok.
Természet űzte, gyönyörű, szegény kis koboldok."

(Szepes Mária)

 

Ujfalusi Márta
látó,spirituális gyógyító
www.leleklato.eoldal.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3327 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x