Szövetképek - készíts fali dekorációt egyszerűen!
Címlap / Otthon / Szövetképek - készíts fali dekorációt egyszerűen!

Szövetképek - készíts fali dekorációt egyszerűen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

Könnyen kivitelezhető, egyedi, látványos, költségtakarékos fali dekoráció készíthető színes, mintás vászonanyag keretbe foglalásával. Évszakoknak megfelelő szövetképeket készíthetünk ezzel a ’falbarát’ eljárással. 

Amire szükség lesz az elkészítéséhez: tetszőleges színű, mintázatú - lehetőleg erős, jó tartású - vászonanyag, több egyforma fakeret, tűzőgép vagy kalapács és szög.


A fakeretet rutinosabb barkácsolók maguk is elkészíthetik; asztalost is megbízhatnak vele s persze boltban is beszerezhető pár egyszerű, olcsó, méretesebb képkeret. Méteráru boltokban tucatszám találni szebbnél szebb anyagokat, de régi, használaton kívüli függöny, mintás asztalterítő stb. is feláldozható erre a célra, ha szép.

A szövetet a kerethez igazítva vágjuk méretre, minden oldalán 2-3 centis ’többletet’ hagyva.

 

A leterített, méretre vágott szövetre pontosan igazítsuk rá a képkeretet, ügyelve arra, hogy a minta ne csússzon el (ez főleg geometrikus mintáknál fontos). Az anyagot szorosan kihúzva hajtsuk a keret hátoldalára, és rögzítsük tűzőgéppel sűrűn, 2-3 centis helyközökkel (ha nincs tűzőgép, ez a művelet kalapáccsal, apró szögekkel is elvégezhető).

A szövetképek immár a helyükre kerülve - magukra irányítják a tekintetet.

 

Ötlet: www.joyeverafter.com

 
A poszt ihletésére Viktóriáék elkészítették a faldekort:


- A párom egyedül készítette el a faliképet, valóban egyszerűen kivitelezhető. Hatezer forint volt az anyag, erős ágyszövet, a lécek mindössze ezer forintba kerültek, az egyik nagy barkácsüzletben szereztük be. Egy délelőttöt vett igénybe az elkészítése, az ebédlő üres falán kapott helyet -
számolt be Viktória.

 
Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.hu

Fotó: Vanczák Viktória
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6047 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x