Legyen neked is friss zöldséges dobozod!
Címlap / Otthon / Legyen neked is friss zöldséges dobozod!

Legyen neked is friss zöldséges dobozod!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

A Tudatos Vásárlók Egyesülete Debrecenben, Kecskeméten, Egerben és Pécsett szervez előadásokat és képzéseket a közösségi mezőgazdálkodásról. A résztvevők megismerkedhetnek a közösségi mezőgazdálkodás elméleti hátterével, svájci és magyar példákon keresztül érthetik meg a jól működő közösségek titkát, valamint elkötelezett gazdálkodók közreműködésével mélyedhetnek el a gyakorlati kérdésekben. A szervezők termelőket és vásárlókat egyaránt várnak a rendezvényekre. 

A tradicionális mezőgazdálkodás válsága meghatározza mindennapjainkat. A kistermelők megélhetése egyre nehezebb; a multinacionális értékesítési hálózatok háttérbe szorítják a kisléptékű gazdálkodást. Mindezzel párhuzamosan az élelmiszerbotrányok egyre több fogyasztót döbbentenek rá arra, hogy nem tudják, honnan származik az élelmiszer, ami asztalukra kerül.

A közösségi mezőgazdálkodás erre a problémára kínál megoldást. Gazdálkodók és helyi vásárlóik alkotnak közösségeket, hogy így segítsék egymást. A gyakorlatban a közösségi gazdaság egy gazdából és egy fogyasztói csoportból áll, akik kölcsönösen elkötelezik magukat az együttműködés mellett. Ezt gyakran egy kétoldalú megállapodásban is rögzítik. A vásárlók vállalják, hogy a gazdaság termékeit sokszor előre meghatározott áron és az egész szezonban/évben megveszik. Míg a gazda vállalja, hogy ebben az időszakban a közösség számára a lehető legjobb tudása szerint termel.


A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, jobb árat, nagyobb függetlenséget és olyan támogatókat kapnak, akik mellettük állnak az egész szezonban. A fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű, frissen szedett és finom élelmiszerhez jutnak, mialatt megismerik azt, aki nekik termel.

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma, napjainkban mintegy 4000 gazdaság, közel fél millió tagja kötelezte el magát az alternatív irányzat mellett. Az utóbbi években Magyarországon is megjelentek az első közösségi gazdaságok, körülbelül 10 kezdeményezés működik sikeresen, míg többen is tervezik az indulást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi és magyar példák segítségével olyan termelőket és fogyasztókat szeretne segíteni, akik érdeklődnek az alternatív modell iránt. A Debrecenben, Kecskeméten, Egerben és Pécsett megszervezett előadásokra leginkább a téma iránt érdeklődő látogatókat várják, míg a szombati képzések inkább olyan termelőknek és fogyasztóknak szólnak, akik a gyakorlatban is szeretnék megvalósítani a közösségi modellt. A képzéseken olyan gazdálkodók is a vendégeink lesznek, akik első kézből tudnak beszámolni a tapasztalataikról.

A rendezvényeken a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezés itt >>.

Időpontok:
2013. április 5. (péntek) 16:00- 18:00 - DEBRECEN: Előadás és beszélgetés a közösségi mezőgazdaságról
2013. április 6. (szombat) 9:30 - 16:30 - DEBRECEN: Képzés - Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság?
2013. április 12. (péntek) 16:00 - 18:30 - KECSKEMÉT:  Előadás és beszélgetés a közösségi mezőgazdaságról
2013. április 13. (szombat) 9:30 - 16:30 - KECSKEMÉT: Képzés - Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság?
2013. május 3. (péntek) 16:00 - 18:30 - EGER: Előadás és beszélgetés a közösségi mezőgazdaságról
2013. május 4. (szombat) 9:30 - 16:30 - EGER: Képzés- Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság?
2013. május 24. (péntek) 16:00 - 18:30 - PÉCS: Előadás és beszélgetés a közösségi mezőgazdaságról
2013. május 25. (szombat) 9:30 - 16:30 - PÉCS:  Képzés - Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság?A rendezvényekről részletesen a http://tudatosvasarlo.hu/csa oldalon olvashat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3322 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x